Salina Turda

Iata ca am ajuns sa vizitam si  Salina Turda, destinatie pe care o planificasem de ceva vreme.

Chiar daca intrarea in salina nu promitea nimic, din motiv ca era destul de ciudata, iar drumul pina la galeria principala te facea sa te intrebi daca esti pe drumul bun, intrarea in galeria principala ne-a taiat respiratia. Era impresionant, iar amenajarile sunt de 5 stele (din maxim 5). Este un loc care merita vizitat si pe care il recomand din tot sufletul. Cred ca nici cei care au amenajat acest loc nu s-au asteptat la asa flux de vizitatori.

Exista doua lifturi: primul pentru coborarea la baza galeriei principale si al doilea lift pentru coborarea la lac si o plimbare pe mini-insula de acolo. Cozile erau infernale pentru accesul la lifturi si din acest motiv am ales sa coboram pe scari. Recomand la toti amatorii sa foloseasca linistit scarile. Sunt multe puncte de belvedere astfel incat atat coborarea cat si urcarea sunt relaxante si neepuizante. In galeria principala sunt multe posibilitati de petrecerea timpului: terenuri de golf, teren de fotbal, amfiteatru, un carusel care din pacate in ziua respectiva nu functiona.

De aici mai este o coborare la insula si la lac, unde exista si posibilitatea de folosire a liftului, dar din motiv ca doar 4 persoane pot accesa odata liftul, am ales din nou scarile. Pot sa spus ca din nou a fost relaxat si fara nici o problema, atat coborarea cat si urcarea. Din motiv ca scarile sunt mult mai inguste fata de prima coborare, gardieni dau drumul cu randul: un grup coboara, apoi un grup urca samd. Lumea a fost vesela si converatiile s-au legat repede.

Inclusiv toaletele din galeria principala sunt curate si dotate cu tot ce este necesar, lucru care impresioneaza mai ales ca nu te astepti la toate aceste dotari mai ales in acel loc (lucru mai rar intalnit inclusiv acolo unde ai anumite pretentii)

Orele petrecute acolo au fost intradevar minunate si recomand oricarui doritor vizitarea salinei de la Turda.

This entry was posted in Romania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *