Vacanta de Rusalii

Daca s-a intamplat sa beneficiem de un weekend prelungit, gratie zilei libere de Rusalii, ne-am gandit noi sa mai “dam iama” prin tara sa vedem daca lucrurile au mai evoluat in turism si daca s-au mai diversificat optiunile de petrecere a unei minivacante. Vremea nu ne-a ajutat absolut deloc, mai ales ca pe toata perioada sarbatoriilor de Rusalii s-au anuntat ploi, inundatii si ape iesite din matca.

In contextul dat, in dimineata zilei de sambata, am spus ca acolo unde apele si ploile ne vor afecta cel mai mai putin va fi destinatia noastra. Ne-am propus sa petrecem 3 zile pe meleagurile noastre mioritice, sa mai dam o sansa turismului romanesc.

Pina la urma vacanta noastra a fost prin inima Transilvaniei, itinerariul fiind unul extrem de frumos si de bine ales (decretat dupa cele 3 zile de minivacanta). Pot spune ca au fost 3 zile pline, minunatate si fara nici o dezamagire din partea turismului nostru. Neasteptat, motiv pentru care nu pot decat sa ii felicit pe cei care au reusit sa ne asigure si sa ne ofere asa zile frumoase.

Prima destinatie din prima zi a fost la Manastirea Rameti, 18 km din Teius. Drumul pina la manastire este complet renovat, drum care face sa “paleasca” multe drumuri europene de pe la noi din tara. Valea este foarte frumoasa, iar de la manastire, cativa kilometrii mai sus (drum neasfaltat, destul de rau) este rezervatia naturala Cheile Rametiului, de la care porneste o carare prin padure prin Chei. Am petrecut cateva ore atat la manastire cat si prin chei.

Seara am ajuns si innoptat la Cluj Napoca, unde in buricul targului am gasit hotel de 3 stele cu mic dejun la 160 roni.

Destinatia celei de-a doua zile a fost Targu Mures (duminica) unde centrul este inchis traficului auto, iar toti doritorii de miscare pot folosi role, biciclete sau doar sa se plimbe in liniste fara a benecifia de gaze de esapament.

Sfarsitul zilei si urmatoarea zi le-am petrecut la complex Apollo, aflat la nordul de Targu Mures, unde la preturi decente (am ales varianta de 3 stele) am beneficiat de cazare, mic dejun si baie pentru ziua in care am ajuns si prima parte a zilei urmatoare. Complexul pune la dispozitie tot ce se asteapta de la un centru spa + un parc in jur complexului precum si un strand. (http://www.clubapollo.ro/).

Ultima zi a vacantei, dupa inca o baie la Apollo, am inceput calatoria spre Sibiu prin Sighisoara. De notat la Sighisoara posibilitatea de vizitare a Manastirii Sighisoara, aflata la o distanta de 5 km de Sighisoara, pe un drum ce porneste din centrul orasului.

La 15 km de Sighisoara, spre Medias, am vizitat Hanul Dracula din Danes (http://www.dracul.ro/) unde poti petrece ore intregi, vizitand animalele, posibilitatea de echitatie, baie la piscina sau doar plimbare prin complex. Relaxant si foarte frumos. Recomand cu caldura bucataria hanului cu portii mari si preturi rezonabile. Un loc care merita abordat si doar pentru o dupamasa de sambata sau duminica.

Concluzia este ca se pot petrece zile frumoase si la noi, lucru care ma umple de bucurie. Din pacate, sau doar ca sentiment propriu, nu prea se face multa reclama la locurile care chiar merita vizitate si de multe ori pur si simplu nu stim de existenta lor.

This entry was posted in Romania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *