Vara in Austria – Filzmoos

austria_logoIt’s summer … again! It’s Austria … again! Incepem sa ne facem si din acest lucru o traditie si sa petrecem anual cateva zile la munte in Austria. Nu are nici un rost sa mai spun cum este in Austria, asta ca sa nu se supere cineva de pe la noi. In fine sa revin, alegem si in acest an zona Salzburg, dar de data asta mergem putin mai la sud si mai la est la Filmoos, o statiune de munte la vreo 20 de km de autostrada. Anul acest este si o premiera pentru ca reusim sa iesim intr-un cadrul mai larg si anume 3 masini cu 3 familii. Hotelul a fost ales de pe Booking si a fost cu 100 de euro mai ieftin decat la agentie. Este vorba de Hotel Alpenkrone, situat undeva peste statiune si cu o panorama de zile mari. Pe langa demipensiunea oferita de hotel, am avut parte de piscina, sauna, curte cu loc de joaca pt copii si terasa.

La momentul cand am plecat de acasa nu stiam cate sunt de vazut si in zona asta si chiar ne gandeam ca o sa repetam cate ceva de anul trecut. Eroare! Au fost foarte mult de facut si in zona asta. Sa le luam in ordine. Dupa o zi petrecuta pe valea raului care strabate Filzmoos am petrecut o zi in Sankt Johann im Pongau. Aici am vizitat cel mai lung si cel mai adanc canion din Alpi: Liechtensteinklamm in prima parte a zilei iar dupamasa am urcat cu telegondola la Sankt Johann-Alpendorf unde am luat pranzul, si am urcat cu tractorasul in parcul tematic pentru copii – Geisterberg.

Urmatoarea destinatie in calendarul nostru a fost ghetarul Der Dachstein, care aflat la 3000 m, oferea inca posibilitati pentru practicarea sporturilor de iarna. Din pacate in ziua programata am ajuns cam tarziu iar coada la urcare era cam de doua ore, asa ca am lasat-o pe a doua zi, cu conditia sa venim mai de dimineata. Asa ca  am schimbat planul si am mers la lacul Wolfgangsee pe drumul panoramic Postalmstrasse din Abtenau. La lac am vizitat statiunea St Wolfgang, o statiune foarte pitoreasca cu posibilitati de practicare a sporturilor nautice dar si loc pentru plaja si baie. Urmatoarea zi am fost dis de dimineata la Ghetar la cabina, am urcat cu a doua cabina iar sus am avut parte de un concert pe podul suspendat (se filma) am vizitat pestera de gheata si am servit pranzul la restaurantul de la cota 3000. Va urma…

This entry was posted in Austria, Concediu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *