Sarbatoarea de Rusalii -Cazanele Dunarii

cazanele_dunarii-8Daca e Rusalii, e liber de la stat, e miniconcediu. Si fiindca in Romanica noastra draga si frumoasa cele mai multe informatii turistice le obtii din gura’n gura, am ajuns la … cazanele Dunarii, dupa ce am aflat impresii de la altii!

Sincer sa fiu, zona este un adevar potential turistic, dar deocamdata cam atat. Cazare la Herculane: dupa ce ajungem in statiune, urmam un drum pe langa rau si ne intoarcem in drumul principal si inapoi pe alt drum tot in centru fara sa gasim hotelul. Stiu si cei de la hotel ca nu au indicatoare! 🙂

La cazane doar daca nimeresti ca orbu’n Braila gasesti ambarcatiuni sa intrii in cazane. Nu vreau sa fiu rau, dar aprope ioc informatii de croaziera pe Dunare. La Orsova vasele mai mari din port intrau doar in Cazanele Mari. Pe undeva pe langa statuia lui Decebal erau mici ambarcatiuni care la mica intelegere ofereau un fel de program!

Pe malul Dunarii au aparut cateva pensiuni chiar aranjate, cu bucatarie specifica Dunarii, foarte buna, dar dupa ce iesi din pensiuni parca este tara nimanui!

Herculane, ce sa mai zic, mai bine a fost descrisa de cei de la “Romania, te iubesc!”

Per ansamblu, frumoasa zona, dar in acelasi timp si foarte trista.

Intoarcerea a fost prin Targu Jiu si pe la pestera Muierii. Nu mai spun nimic de drum intre Herculane si Baia de Arama ca se supara gropile pe mine.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.