Austria – Fizmoos si imprejurimi (2)

austria_logo2Dupa o zi intreaga petrecuta la zapada, ne program o zi de drumetie. Am gasit in apropiere, la Ramsau am Dachstein, o zona dedicata drumetiei pentru copii. Adevarul este ca numai de copii nu prea era, sau poate pentru aia mai cu experienta. Dar oricum, frumos organizat acest traseu cu harti si explicatii pentru copii si ceva atractii + la destinatie un frumos local cu mancare buna si pentru copii tot felul de atractii + animale. Pe partia de schi, era montat un bob pe care impreuna cu Maia l-am testat!

Dupamasa cand am ajuns in Filzmoos, am hotarat sa mai iesim odata pe valea raului care strabate statiunea, ca tare relaxant si frumos a fost prima data si era pacat sa nu mai beneficiem inca odata de asa ceva. Cand vremea permitea, in centrul statiunii, seara se organiza concert oferit de localnici cu multa bere si de-ale gurii de la ei de acolo.

Urmatoarea zi o luam spre sud si urcam la cota 2000 cu gondola si cu telescaunul din Grünwaldkopf-Parkplatz, Untertauern. Am avut din nou parte de o zi superba, cu drumetie, pranz la inaltime, joaca pentru Maia si multa relaxare.

Concediul il finalizam cu o cazare la Viena unde seara am fost pe la Primarie unde era festivalul de film cu multe chioscuri in jur, asa ca la Craciun. De cinat ne-am “aprovizionat” de la Centimeter – prietenii stiu de ce. Dimineata, ultima zi de concediu, o petrecem la Viena in Schönbrunn, unde la Gloriette ne asteptau cu cafea si inghetata. Si prajitura.

Si uite asa mai bifam o zona din frumoasa si relaxanta Austrie. Pe curand.

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.