Alessandro Safina la Sarbatoarea muzicii – Alba Iulia

Ati auzit de acest eveniment? Stiati ca evenimenul “Sarbatoarea Muzicii”, organizat in cetatea din Alba Iulia este la a cincea editie anul acesta? Nici eu, sau daca ai auzit, eu nu! Anul acesta a fost organizat in weekendul 24-26 iunie.

Am ajuns ca orbul in Braila. Am mers sa petrecem un weekend in 2 si aflam de marele eveniment doar la fata locului. Aveam programata o seara la Alba Iulia, seara in care am asistat la concertul de Nai a lui Zamfir cu Bere Gratis. Formatia, nu bautura. Era prima data cand il vedeam pe maestrul Zamfir live alaturi de Bere Gratis. Ce combinatie…. Pana la urma am aflat ca cei de la Bere Gratis l-au fi scos de la naftalina pe maestru! Important este ca muzica a fost una buna. 

No, si acolo prin piata, in prima seara fiind, vedem programul pe zile. Si stupoare: Safina concerta sambata, adica a doua zi. Safina ala de a colaborat cu numeroşi artişti internaţionali, printre care Elton John, Carlos Santana, Rod Stewart, Miriam Stockley, Sarah Brightman, Jose Carreras sau Mario Frangoulis. Concertele lui sunt sold out. Si el in Alba Iulia, si noi in Alba Iulia. 

No amu ce sa facem, reconfiguram planul sa beneficiem si noi de acordurile muzicii lui Safina. Acorduri acompaniate de Orchestra filarmoncii Sibiu. Bietul om, de nu era Filarmonica cred ca auzeam niste acapele! Dar in schimb am avut parte de o seara minunata. Si atatea oftaturi se auzeau intre piese de la diverse doamne din jurul meu: O Safiiinaaaaa!

Intre astea doua concerte am prins si schimbarea garzii + salvele de tun, adica sambata la pranz, la 12 se intampla asta.  Plus un asfintit pe zidurile cetatii. 

Singurul minus, din punctul meu de vedere, in ceea ce priveste cetatea Carolina, este lipsa restaurantelor si a teraselor. O singura terasa permanenta in cetate, chiar in piata principala, dar era ocupata, sau daca era libera nu serveau ca era tarziu (22:30). Singura optiune pentru cina a fost restaurantul din cadrul Hotelului Medieval. Astea in cetate. Pe zidul cetatii este Pub 13 sau Restaurantul Medieval. Oameni buni, frumos loc, dar nu ati aflat ca totul trece prin stomac? Speram ca la editia din 2017 sa avem mai multe optiuni! In rest, invitatii sa fie macar la nivelul de anul acesta. 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.