Minivacanta – Pasul Tihuta & Colibita (2)

urmare de aici…

Pentru intoarcerea din Moldova, alegem pasul Tihuta unde si dormim la Hotel Dracula care ar vrea sa fie similar cu cel imaginat de Bram Stoker, in localitatea Fantanele. Pana la sosirea la hotel am prins si un fenomen mai rar intalnit de noi: norii erau “la pamant” si intram si ieseam din ei in functie de dealurile din pasul Tihuta. Am ajuns destul de tarziu la cazare, asa ca in afara de cina, nu prea am mai avut mult timp la dispozitie. 

Oricum, dimineata ne-am alocat-o vizitarii manastirii Piatra Fantanele, care tocmai ce are in constructie o biserica noua. Langa biserica este ridicata cea mai mare cruce din tara, de 31 m inaltime. A fost sponsorizata de Consiliul Judetean Bistrita Nasaud in 2010 si a costat aprox. 300 000 euro. De la cruce se vede super toata trecatoarea.

Dupa ce am trecut in revista si tarabele cu suveniruri de la Hotelul Dracula, am luat-o spre a doua atractie a zonei, lacul Colibita lac artificial de acumulare. Aproape de Muresenii Bargaului am cotit la stanga spre lac. Drumul a fost unul destul de nasol, un drum forestier cam bombardat. Cei 5 km i-am parcurs greu, dar a meritat. Mai ales ca nu am folosit drumul si la intoarcere. 

Lacul este asezat intr-o zona deosebita. Am acostat la Fisherman’s Resort. Nefiind turisti, am tocmit o barca cu motor care sa ne faca turul lacului asezonat cu ceva explicatii de prin partea locului. Asa am aflat ca este o zona mai dezvoltata a lacului, cea cu resorturi, care are curent electric si zona opusa care este mai rustica, pentru ca pur si simplu inca nu a ajuns curentul la ei. Interesant este ca nu ai access la lac, decat prin proprietatile private ale a proprietarilor. Asta nu inseamna decat un lucru bun, din punctul meu de vedere: ordine si curatenie. Nu mai lasa nimeni gunoaie pe unde apuca si nu mai vezi pe fiecare in propria lege. As petrece oricand aici cateva zile, dar sa am si o bicicleta sa iau zona la pas. Buna idee!

This entry was posted in Concediu and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *