Austria: Mautendorf, Oberntauern – O “fecioreasca” la ski

ski_austria-4Nu aduce anul ce aduce ceasul, si uite asa, la trecerea dintre ani arunca nevestele o vorba in vant: de ce nu mergeti voi baietii sa va schiati? Nu au continuat cu gandul ca ar fi si ele mai libere cateva zile, fara stresul cotidian. Noi, fara sa ne aruncam in aer, zicem: ne gandim! Si ui’ asa, scurt pe doi am rezervat o saptamana in Austria. Am fost sef la alegere si am spus din prima: Oberntauern. O zona de care m-am indragostit. Chestia este ca la asa scurt timp am gasit doar la 15 km, in Mauterdorf. Si bine a iesit pana la urma.

Cei patru apostoli au fost 3, Razvan si Mihai. Altul nu a venit ca nu avea cu cine sa mearga la Apre Ski. Asa e cand mergi cu gradinita. Si astia 2 care am fost am recunoscut: nu avem diploma de Apre Ski.

In fine, ajunsi acolo, zapada cam lipsea in Mauterndorf. Noi: nu-i bai ca avem la Oberntauern. Tigania dracului ca in prima zi ploua ca vara. Era 2 in unu: baie in ianuarie. Si asa am ajung la Kaprun pe ghetar. Soare, frumos, zapada si … un vant de vreo 50-60 km la ora ca jumatate din sculele de tractat spre varf erau inchise. Ne-am schiat pe unde se vedea. Si nu aude D-zeu ruga magarului si se ridica ceata si se mai rareste vantul si pornesc toate cablurile si incheiem o zi in nota pozitiva.

Apoi Oberntauren-ul, ne-a primit cu bratele deschise si cu un soare de zile mari. Plaja! Dar cum orice minune nu tine mai mult de 3 zile, in a 3-a zi, la pranz eram ca magarul in ceata, noroc cu gravitatia care ne arata in ce directie sa o luam. Era o ceata de nu stiam de cine ma voi lipi in coborarea mea! Asa ca dupa pranz am plecat ca fetele la un shopping la Salzburg, ca de, familia nu avea cu ce sa se mai incalte si sa se imbrace.

Din pacate Obertauern-ul a fost extrem de capricios. Nu si-a mai arata fata pt ca a nins intruna. Nu mai puteau sa urce nici masinile in statiune, asa era de mare zapada. Si stam noi ca tineri si chibzuim: aci la noi in sat, adica in Mautendorf se vede soare de sus pana jos, este liniste, este la 1 km de noi, hai sa incercam. Si minune: niste partii super, nu tu aglomeratie, se schia de la 2400 in jos pana in sat, cabane si restaurante la greu… Doamne, de ce nu ne-ai deschis ochii mai repede? Taberele de copii de la Oberntauern s-au mutat complet la Mautendorf. Asa au fost ultimile 2 zile, super insorite, ski frumos de relaxare si chiar am invatat cateva denumiri din bucataria locala. Ex: Kaiserschmarrn!  In rest, Austria a fost aceeasi pe care o stiam si care nu te poate dezamagi.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.