Japonia – Tokyo Day 2 & Nikko

urmare de aici…

Ziua a doua a fost … fara strop de ploaie si chiar cu soare!! Parcul Ueno scria pe noi. Asta pentru ca acolo este una din cele mai consacrate zone pentru ciresii sai. Alei intregi cat vezi cu ochii numai ciresi infloriti. A mai ramas ceva dupa ploaia din ziua anterioara. Traditia la ei este ca sa iei masa sub flori de ciresi, ca sa iti mearga bine. Am vazut grupuri de prieteni, team-buildinguri, oameni de afaceri, toti petrecand sub ciresi. Sunt zone delimitate si extrem de bine organizate pentru astfel de evenimente. Aproape toata seara am petrecut-o la serbarea ciresului din parcul Ueno. Aici ne-am delectat papilele gustative cu ceva animale cu extrem de multe picioare sau ventuze…. sau ochi; in fine nu mai miscau. Noi am plecat din parc si era plin ochi de oameni petrecareti, dar putin diferit de-ai nostri. Nu intru in detalii, fiecare ce vrea sa inteleaga. 

Intre plimbarea de dimineata si de seara din Ueno park, am purces in zona rurala, mai concret am fost la templele vechi din Nikko. Ca transfer erau mai multe posibilitati. Daca se opta pentru legatura directa, trebuie platit, pt ca este vorba de o linie privata. Am ales ca mergem cu Shinkansen-ul, trenul lor glont. Din pacare nici nu ne-am urcat bine ca a trebuie sa coboram. Asta pentru ca merge cu peste 250 la ora. Am schimbat la Utsunomiya (trenul rapid o lua spre nord) si noi spre nord vest. Am schimbat cu un tren local. Dar asa ne-am adus aminte de Duiliu Zamfirescu – Viata la Tara. Am ajuns in Nikko, si din gara in 20 de minute am fost in zona vechilor temple. Au fost incluse si acestea in patrimoniul UNESCO. Aci este inmormantat un Shogun al carui shogunat a durat mai bine de 250 de ani. Templele sunt foarte vechi, cica de mai bine de 1200 de ani. Toate se afla in Parcul National Nikko, care este unul extrem de vast si unde poti petrece linistit 2-3 zile. O sa o facem data viitoare cand o sa mergem toamna. Aci, cum era aproape de munte, nici nu inflorisera ciresii. Am servit intr-o boacaza locala o super zama japoneza. Intrebare: ce faci cu betele cand ti se serveste supa? Le pui deoparte si ceri o lingura. Si nu iti fa probleme ca rad de tine cand incerci sa mananci cu betele. In avion la intoarcere am vazut japonezi care se uitau la furculita ca eu la bete! (in Japonia, peste tot sunt numai bete pentru mancare). Bautura implicita pe masa este ceaiul verde care inca imi dadea senzatia ca vreau sa ma otravesc. Inca…

Una din revelatiile locului, care trebuie-musai vizitat este Nikko Tamozawa Imperial Villa Memorial Park. A fost initial al shogunului de mai sus, ulterior a fost Palat imperial. Are 106 camere. Aici ne-am plimbat prima data desculti. Asa a inceput totul. In asa locatii numai descult se poate. A constat si Roxana ca dupa o tura de zeci de minute ciorapii erau la fel de albi fara urma de praf. Japonia exceleaza la “impecabil”. Palatul, din cauza ca nu mai este de multa vreme locuit, este mai steril, no, amu e pe post de muzeu, dar fratilor, a fost prima data cand am inteles ce inseama gradinile japoneze. Zeci de oameni lucreaza cu penseta in gradina. Cu Penseta! Eu am zis ca is dilii, ei zic ca sunt Zen, banuiesc. Absolut impresionant cum transforma ingrijirea gradinii in arta.

Dupa acest Palat am purces spre gara sa ne putem intoarce cu ultimul tren local spre trenul glont care ne transporta spre Tokyo. In local-train am intanit si prima familie de romani. Nu am discutat in limba materna ca erau rapusi de oboseala si au cedat somnului.

Seara am finalizat-o la Tokyo Skytree si ca sa fie tacamul complet am trecut iarasi pe sub ciresi infloriti din parcul de la Shinto Shrine aflat pe malul unui rau. Si gata si ziua de azi ca eram cam varza. 

continuare…

This entry was posted in Asia, Concediu, Japonia and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Japonia – Tokyo Day 2 & Nikko

  1. Pingback: Japonia – Tokyo Day 3 & Kamakura | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Japonia – Tokyo Day 1 | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *