Italia: Toscana – Arezzo, Cortona

urmare de aici

Dupa 3 nopti dormite in Florenta ne mutam sediul central la San Gimignano. Distanta nu este una mare intre cele doua localitati, dar facem noi sa fie. Adica o luam cam in alta directie sa vizitam Arezzo. Ajungem relativ repede – 80 km si parcam masina in centrul civic. De acolo, pe jos, prin orasul vechi urcam pana la Catedrala Arezzo. Orasul era la ora destul de matinala, sa nu fie lume, dar suficient de tarziu incat soarele sa incalzeasca pietele din orasul vechi. Foarte frumos a fost turul prin oras. In Piata Grande nu ne-am putut abtine sa nu ne bem cafeaua pe o terasa intr-o baie de soare. Mare lucru soarele asta, mai ales ca in ziua anterioara am cam avut parte de nori si ploaie. Am inceput sa apreciem mai mult linistea si relaxarea din orase decat agitatia si nebunia. Din motivul asta am mai tras de timp. Arezzo merita vizitat, clar. 

Apoi, pe un drum de tara am plecat spre Cortona. La Montecchio am vazut o cetate pe deal, numita pompos – Castello si Montecchio Vesponi, am urcat o vreme cu masina si apoi la pas, cu toate ca altii au urcat cu masina pana sus, dar dezamagirea a fost ca cetatea era inchisa. In afara ca am vazut cumva zona de la inaltime, timpul a fost unul pierdut. Asa ca fara sa ne mai abatem de la program, ne-am oprit la Cortona. 

Dupa o plimbare prin orasul cetate, am servit pranzul intr-un local din centru. A fost unul din cele mai primitoare localuri intalnite. Era afacerea unui domn mai in varsta care nu s-a zgarcit nici la portii. Localul se numea Caffe Degli Artisti. Mai sunt si din astea in Italia. Am stat in Cortona pana a asfintit soarele. Unii din nou au urcat pana la punctul terminus al localitatii: Basilica di Santa Margherita. A fost o atmosfera relaxanta si in total contract cu orasele mari unde trebuia cateodata sa iti faci loc pentru o poza sau ceva similar. 

Pana la cazarea de la San Gimignano, am facut vreo 2 ore  asftfel incat am incheiat seara la Pensiune Agro Turistica de langa San Gimignano: Fattoria Voltrona. Avea pensiunea asta 2 piscine, crama, lacuri, vie, samd, dar la ce vreme a fost, piscinele au fost doar pe post de decor.

Si cand ne gandeam de acasa ce ne vom racorii noi seara in piscina, cand ne intoarcem la pensiune. Din pacate eram deja racoriti de ploi si vreme rece.

Avea pensiunea asta si o terasa foarte frumoasa unde seara mai degustam cate un vin. Oricum, am dat o tura a doua zi dimineata prin domeniile pensiunii. Am vazut si crama care era cu produse proprii. Nu am luat decat vin, pentru a petrece seara pe terasa pensiunii.

continuare…

This entry was posted in Concediu, Italia and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Italia: Toscana – Arezzo, Cortona

  1. Pingback: Italia: Toscana – Lucca, Viareggio si Pisa | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Italia – Toscana: Chianti | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *