Germania: Freiburg – EuropaPark

europapark_icon-1Si fiindca doar o printesa avem, si doar odata face 5 anisori, ne gandim ce cadou frumos sa primeasca sa se bucure?! Europa – Park a scris pe noi. Am stat la 9 km de park, asa ca am fost acolo dis de dimineata. Chiar daca nu mai erau caldurile de nesuportat din zilele anterioare, am avut noroc si a fost o zi racoroasa dar cu soare. Numai bun de toate nebuniile din park.

Adevarul este ca toti ne-am simtit copii! Erau distractii pentru toate varstele. Din pacate accesul la cele mai interesante rollercoaster era doar daca aveai minim 140 cm. Eu da, dar Maiuta mai avea vreo 20 de cm pt asta. Asa ca am coborat stacheta si ne-am dat pe ceva mai de varsta mea! Am avut totusi parte de ceva senzatii si pentru categoria noastra. Eu faceam pereche buna la coborari, Roxana la invartituri. Si uite asa nu s-a plictisit nimeni. Am reusit sa facem cunostinta cu Arthur și Minimoys dar sumar. Ne-am dat pe rauri involburate, am coborat cu busteanul pe topogane de apa, am levitat si ne-am invartit, din toate cate putin. Am si ramas blocati pe o jucarie de pana la urma ne-au evacuat bucata cu bucata ca a fost dauna totala. Ce era frumos, dupa fiecare baie erau cabine – feon sa te usuci, ca din unele iesiai matz (din ala de pisica, nu din ala de carnat)!

Ca si amploare este sub Disney Paris, personajele din parc sunt dintr-o alta cultura, cam straina pentru noi, dar are un farmec aparte si acest parc. Am considerat ca o zi ne este suficienta, dar la final, cand s-a terminat ziua am constatat ca si doua zile ar fi fost la fel de frumos. Poate chiar mai frumos ca aveam timp sa le luam la pas pe toate. Aviz amatorilor, minim 2 zile, cel putin noi asa am decretat.

Maia a fost in al 9-lea cer, asa ca am reusit sa valorificam cadoul la maxim. Mai venim, dar cand vom aveam 140 cm! Sa dam cu adrenalina in stanga si in dreapta.

This entry was posted in Concediu, Germania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *