Nurnberg (Zoo), Rothenburg ob der Tauber

germania_icon-1Anul acesta am hotarat sa ajungem in Austria prin … Germania. Ba nu, prin Franta. De fapt, cadoul de 5 ani, aniversarea lui Maia a fost la Europa Park, langa Freiburg. Daca asta a fost una din destinatiile primare, am mai impanat pe drum cu un Zoo la Nurnberg, vizita vara in orasul de Craciun – Rothenburg ob der Tauber si cu o trecere in zona Alsaciei – en France. Dar sa incepem cu inceputul.

Dintr-o eroare tehnica, am prins in primele zile in Germania peste 40 de grade, la umbra. Pur si simplu te sufocai pe unde mergeai. Va inchipuiti animalele la Zoo ce tumbe faceau in arsita aia. Adica am vazut cateva animale care se roteau de pe o parte pe alta sa nu se opareasca. Cei mai feritici erau pinguinii, delfini, focile, samd, toate care beneficiau de apa. Delfinariul a fost pentru noi magnetul nr.1, asezat intr-un soare superb. Am vazut o familie de rockeri, care incercau sa asiste la reprezentatia delfinilor, imbracati in costume de piele neagra. Aproape auzeam cum fierb in suc propriu. Cred ca in conditii normale puteai umple o zi intreaga la Zoo, asa era de mare si de populata cu animale, dar in conditiile respective in 2 ore ne-am tarat spre masina ca nu se mai putea sta.

Noroc ca in Nurenberg mall-uri ofera racoare si preturi de sezon, asa ca am avut si alta cale de a ne umple timpul, chiar daca asta nu era nici macar planul B.

Si cam atat a fost prin Nurnberg. Toate planurile noastre din orasul asta s-au terminat pe terasele din centru care aveau umbra si tone de inghetata.

Pana la Freiburg, cu o mica ocolire, am poposit la Rothenburg. Nu de alta, dar oraselul asta merita vizitat bianual, vara si iarna. Aici am ajuns a 3 sau chiar a 4 oara, si placerea a fost ca la inceput. De fapt in urma cu 4 ani am fost iarasi vara aici. Atunci Roxana era in vizita de lucru! Mai frumos ca Rothenburg vara este Rothenburg iarna! Aranjamentele si stradutele in timpul ieri fac oraselul de vis. Dar nici vara nu este de lepadat. Magazinele de Craciun sunt deschise day by day, asa ca ne-am pricopsit cu o explicatie de Craciun lui Maia, cu pom de iarna in ….iulie! Cica ar fi si spiridusi care urasc iarna si stau vara la caldura, da nu isi uita indatoririle!

Am avut in plan si castetul Hohenzollern de langa Stutgart, dar autostrazile au fost blocate la propriu asa ca am iesit intr-un sat de langa autostrada la o inghetata, sa asteptam sa se degajeze autostrada. Am stat mai bine 3 de 0re sa putem sa ne continuam drumul. Din cauza calduri, seara cand am ajuns langa Europa Park unde eram cazati, eram fierti si dospiti de caldura de peste zi. Si a doua zi, cand programasem parcul, se anunta frig si ploi. Adica de la 40 de grade la 20. Dar speranta moare ultima.

This entry was posted in Concediu, Germania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *