Weekend in zona Voineasa

Daca ai nevoie de o relaxare, departe de lumea dezlantuita, departe de Mall-uri si de aglomeratie, zona Voineasa din judetul Valcea este o alegere mai mult decat ideala. Din pacate weekendul ales a fost unul in care se tinea un concurs de enduro undeva aproape de Voineasa, fapt pentru care optiunile de cazare erau limitate, dar nu imposibil de gasit. Ne-am cazat chiar in Voineasa, la o pensiune micuta dar cu multe facilitati. De aici am pornit in calatoriile noastre de weekend. 

Prima zi a fost planificata pentru vizitarea cascadei Scorusu si pe malul lacului Bradisor. Cascada este una descoperita doar in 2015. Accesul este de la iesirea localitatii Malaia spre Voineasa, la stanga. Drumetia este in parte pe un drum forestier si apoi pe carare. Pe traseu este si o cabana  Casuta din Padure, unde ne-am delectat cu o cafea la intoarcere. Acolo am lasat si masinile. 

A doua zi am iesit de pe drumul principal 7A si am continuat pe drumul 701D, Ciungetu, Lacul Petrimanu, Lacul Galbenu si am finalizat cu o incercare esuata de a ajunge la Cascada Moara Dracilor. Din pacate drumul este destul de rau, dar nu impracticabil iar traseul spre Cascada Moara Dracilor este nemarcat. Dar spre satisfactia noastra am avut destule locuri in Cheile Latoritei care ne-au incantat si unde ne-am relaxat.

Sper ca este o locatie care starneste curiozitatea. Daca ti-a placut locatiile descrise mai sus,  este o filmare bonus cu Transalpina, asta ca sa nu parasim usor din zona!

Te astept cu un comentariu, un like sau de ce nu, un Dislike pe canalul de Youtube. Aboneaza-te la Youtube daca mai doresti sa calatorim virtual! Subscribe!

Zile minunate!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.