Transbucegi – cu masina la Babele

busteniCum am aflat ca s-a deschis publicului drumul nou construit in Bucegi – Transbucegi sau Drumul Babelor (nume prealuat de pe siteul official) cu mic cu mare am organizat o iesire pe weekend, cu cazare la Sinaia la vila Andree.  Accesul pe Transbucegi se face din Sinaia spre Targoviste.

Ziua dedicata urcarii a fost o zi calduroasa si insorita, asa ca ne-am bucurat din plin de drumetia pe culmile Bucegilor. Toti am fost incantati, in special copii. Pranzul tarziu l-am servit la Hotel Pestera, frumos amplatat si cu mancare buna.

Pe drumul de intoarcere am oprit la Manastirea Ialomitei, unde am aruncat o privire si la intrarea in pestera. Din pacate/fericire, pestera este in reamenajare asa ca nu am putut sa o vizitam. Pana am mai cascat gura prin curtea manastiirii si la lacul cu pesti din curte s-a inserat, asa ca ne-am retras spre pensiune.

In ziua urmatoare nu am putut pleca din Sinaia fara ca servim o cafea pe teresa de la Peles. Asta ca sa avem energie sa vizitam castelul Cantacuzino. Chiar daca vremea nu ne-a ajutat deloc in timp ce eram la Cantacuzino, cafeaua si privelistea au fost la “inaltime”.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.