Toamna baroca la Avrig

Multe initiative sunt laudabile prin prisma prin care se incearca lucruri noi, prin care se incearca putin divertisment si culoare in viata de zi cu zi.
Din aceasta categorie face parte si “Toamna Baroca la Avrig”, eveniment aflat la a doua editie in acest an si care are ca locatie de desfasurare fostul Preventoriu din Avrig, acum intitulat mai mult decat pompos Palatul Brukenthal.

Din pacate vremea si-a spus cuvantul de doua ori.
Dupa revolutie, locatia a fost retrocedata, proprietara fiind acum Fundatia Samuel von Brukenthal, care din pacate a lasat locul in paragina si degradarea isi spune cuvantul de cum pasesti prima data in curtea “Palatului”. Totul sta sa cada! Citez din ambitiile lor:
“Cultivarea si pastrarea proprietatilor guvernatorului transilvanean Samuel von Brukenthal – aceasta este sarcina si obiectivul Fundatiei “Samuel von Brukenthal”. Este vorba de salvarea unor importante bunuri culturale ale minoritatii germane din România si în acelasi timp de folosirea lor judicioasa, în spiritul umanist al lui Brukenthal, în scopul realizarii de schimburi interculturale internationale precum si pentru promovarea noii generatii de oameni de cultura.”.
Cred ca pozele cu situatia prezenta, din primul filmulet, sunt mai mult decat elocvente.

In acelasi timp, ziua organizarii sarbatorii a fost una rece si ploioasa, lucru care a tinut cam departe vizitatorii, cel putin in cursul zilei.

Daca acesta locatie ar fi fost situata putin mai la vest, mai concret in Austria, sunt convins ca ar fi fost de-a dreptul o bijuterie. Ar fi stiu ce sa faca cu aceasta minunata locatie care are un adevarat potential.

Am gasit pe youtube un filmulet foarte frumos realizat cu zilele de glorie ale locatiei si cu “umbra” care este acum. Si ne mai si “mandrim” ca este singura locatie baroca din Romania.

Mai jos este un filmulet de la prima editie a evenimentului, cand vremea a tinut cu organizatorii si a reusit sa dea o cu totul alta nota.

Detalii mai multe, interesante si realiste am gasit la adresa http://www.hoinari.ro

This entry was posted in Diverse, Sibiu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *