Singapore

singaporeTranferul din Kuala Lumpur in Singapore a fost rapid si facil. Acelasi tren rapid din gara centrala Kuala Lumpur in Aeroport si transfer in Singapore. Lucrurile deosebite au inceput sa se vada inca din aeroport: gradini si spatii verzi ca nicaeri altundeva. Aeroportul este imens si ne-a trebuit ceva sa ne prindem ce este cu el. Sunt 3 terminale imense. Intre toate terminalele circula un tren-transfer.Asta ca sa nu mergi cateva zeci de minute intre ele. Am ajuns la termina 2 apoi ne-am transferat la 1 si de aici am luat metroul clasic in oras. Putin ciudat a fost ca dupa doua statii a trebuie sa schimbam metroul. Asta pentru ca acolo se face conexiunea cu linia principala si de acolo direct in oras. In functie de hotel se schimba linia in oras spre destinatia dorita. Noi am ales un hotel aproape de renumita zona de agrement de la mare – Marina Bay (15 minute pe jos). Din nou cu app-ul CityMap2Go lucrurile au fost mult simplificate. Din greseala am mers 2 statii mai mult, dar am revenit pe jos printr-o zona de mall-uri aflate pe un bulevard foarte cochet. Rapid cazati si sus pe acoperis pentru o …baie, caci acolo era piscina hotelului. Si apoi la pas spre Marina Bay. Am ajuns pana la Gardens By the Bay. Si aici erau pregatiri pentru Noul An Chinezesc. Am prins si un concert in aer liber, asa ca am stat pe faleza si am cascat gura la golful frumos luminat seara.

A doua zi ne-am hotarat sa nu mai mergem pe jos intre destinatii, asa ca am facut un abonament la metrou pt 48 de ore si lucrurile s-au simplificat astfel: vizita, cartier Indian, sucuri naturale direct din fruct, vizita cartier Chinezesc, masa de pranz la Marina Bay, si seara la unul – doua coctailuri la etajul 70: Swissôtel The Stamford. Intrarea este gratis, consumatie obligatorie minim un anumit pret. Dar merita sa prinzi asfintitul la o masuta cu asemenea panorama; si muzica live cu luminarici, etc. Am ajuns iarasi la Gardens By The Bay dar am mers cu metroul. Intoarcerea a fost pe jos caci inainte de miezul noptii se inchide metroul.

Ultima zi a fost cu vizitarea zonelor comerciale, unde am avut si o surpriza placuta: am fost salutati in romaneste de un evreu din Israel care avea afaceri atat in Romania cat si in Asia. Ii era dor de o ciorba de burta. Il asteptam. Peste zi am poposit pe malul raului Singapore unde sunt multe cafenele si restaurante. Am completat la pas toata zona golfului Marina Bay pana la hotelul Marina Bay Sand. Ca fapt divers, Mall-ul Marina Bay Sand cred ca este cel mai frumos mall vizitat. Este conectat cu Hotelul Marina Bay Sand. In mall sunt canale cu apa cu barcute! Pe langa obisnuitele cafenele aici am vazut strict ceainarii, cu tot felul de infuzii! Zona de food este super. Am ales pt ultima data in acest concediu Thai Food iar Roxana chinezesc. Bucataria lor este un amestec intre toate bucatariile, asa ca orice comanzi esti loco. Si dupa ce am vazut zona Marina Bay, am trecut prin Marina Bay Sand hotel spre Gardens By the Bay, raul Singapore, cartierele cu specific, orasul de la et.70 eram aproape gata de plecare. Si agale prin Mall-ul Marina Bay am vazut teatrele Master Card Theaters. Si ad-hoc, votat 100 % am ajuns la “Cats” – ultima reprezentatie dupa cativa ani de pus in scena. Pentru noi era al doilea musical dupa “Mamma Mia” din Covent Garden – Londra.

Si gata! Amu oftaturi si planuri!

This entry was posted in Asia, Concediu, Singapore and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Singapore

  1. Pingback: Singapore – Garden By The Bay (Video) | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *