prin Regatul Unit – Anglia (1)

StonehegenAnul acesta ajungem pe taramul reginei Elisabeta a II-a, care informativ, domneste de vreo 62 de ani! Excursia de anul acesta a fost una organizata de agentia Interra, ea ocupandu-se de toate, poate mai putin de ghid. In total am petrecut 11 zile, perioada in care am strabatut Anglia, Tara Galilor, Irlanda, putin Irlanda de Nord si inapoi in Anglia de unde ne-am si intors.

Am ajuns in prima zi la pranz si am inceput cu turul Londrei. Mult spus tur, la ora aia si pe jos mergeai mai repede prin Londra. Dar dupa ameteala din Londra, cu cateva hip off – hip on la Buckingam, Big Ben si Turnul Londrei , am fost cazati intr-o zona frumoasa si aerisita care nu prea avea de-a face cu Londra cunoscuta, adica aglomerata si cu multa nebunie. De acolo am purces pe cont propriu in oras, avandu-l ca ghid pe colegul Ovidiu care ne-a si facut primul instructaj in ale berii! Asa am vazut Londra seara.

A doua zi am vizitat – organizat – castelul Windsor, vizita care jumatate de timp a fost iesirea si intrarea in Londra! Regina a obosit sa ne mai astepte asa ca ne-a pus un ghid audio in mana la fiecare si ne-a delectat cu schimbarea garzii. Timpul a fost limitat pentru a reusi sa vedem tot castelul asa ca am cascat gura la baietii aia de erau prin garda. Si ne-am si pozat cu ei. Tot grupul si toate grupurile si toate natiile pamantului s-au pozat cu ei. Eu in locul lor cred ca o luam razna! Si garda avea un guardian care te ruga sa nu mai tragi de el! Tare nu? La intoarcere am coborat frumos din autobuz, am fugit si ne-am luat bilet la muzicalul “Mamma mia”, ca de, eram in Londra, apoi fuguta la Roata Mileniului sa ne ametim putin, ne-am pozat cu Marele ceas si seara la musical. Asta a fost de-a dreptul o incantare! Si apoi sa vedeti cum merge berea la butoi!

Urmatoarea dimineata am purces la drum spre Cardiff, Tara Galilor, destinatia de seara. Pe drum am vizitat bolovanii de la Stonehenge, care se pot vedea frumos din drum, dar business-ul isi spune cuvantul, asa ca mai mergi 2 km cu masina, intri in parcare, iei bilet, apoi tractorasul pana la pietre si retur pentru cateva zeci de lire. Merge nu? Si apoi daca dai bani faci si poze, ca doar nu mergi deageaba! Dupa pietre a urmat localitatea Bath unde ne-am pierdut de grup si am facut un tur personal. Intr-o piata a orasului era un greiere la chitara care canta absolut superb asa ca am scurtat turul orasului cu cateva piese! Si am nimerit si la raul din oras care are panorama frumoase.

Si seara in Cardiff. Voi reveni…

 

 

This entry was posted in Anglia, Concediu. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *