Concediu Japonia – incursiune in tara soarelui rasare

Constatam ca nu este nici o problema sa ne definim noi si noi tabieturi. Anul trecut am spus sa incercam Asia, Asia aia de departe, sa vedem si noi alta lume si asta mai ales cand la noi toti erau “captusiti” de haine impotriva frigului noi sa mergem la plaja si la soare. Ne-a placut, am fost incantati de-a dreptul si … ca urmare am mai vrut.

Am asteptat toamna cand Qatar a scos oferta pentru inceput de 2016 si asa ne-am ales prin septembrie cu bilete pt Tokyo. Cealalata varianta ieftina a fost Seul – Korea de Sud. A fost putin cam grea decizia, dar pana la urma ….

…toate povestile copilariei despre Japonia, cu samurai, cu ninja, oameni cu multa traditie, Ultimul Samurai, Shogun-ul copilariei, … am ales Japonia. Tehnologia a cazut pe locul 2 de data asta. O sa vedem noi si koreeni, ca nu o fi intrat zilele in sac.

Bilete au fost luate in avans cu 6 luni. Asa am inceput si studiul: site-ul amfostacolo.ro, tripadvisor.com si www.japan-guide.com au fost cele mai studiate. Cel putin in Japonia fiind, japan-guide.com a fost super. Oriunde doream sa mergem apelat, vedeam trenurile si schimburile de tren/autobuz. Apoi carti – ghiduri turistice, filmulete youtube – howto planuri cu ce vrem sa vedem, cum sa facem unde sa ajungem si cu ce, ce sa mancam etc. Am reusit ca in decurs de 1.5 luni sa avem cazarile rezervate pe Booking.com: 4 nopti in Tokyo, 5 nopti in Kyoto si 2 in Osaka. Si din fiecare locatie cel putin 2-3 destinatii imprejur. Si apoi pauza, ca ne apropiam de revelion si nu aveam nici unde nici cu cine si a trebuit sa facem o deviere de la asimilarea de informatii. Pauza de la adunat informatii, liber la imaginatie si la emotii!

Obiectivul principal a fost sa vedem ciresii infloriti, acasa la mama lor. Apoi sa vizitam temple, sa gustam din bucataria japoneza, sa vedem civilizatia la ea acasa si peste toate sa incercam sa fim Zen.

Lunile au trecut, planurile au fost schitate, timpul “Japan” se apropia. Roxana zicea ca se simte nepregatita pentru ce urma, eu aveam un stres cu nevorbitorii de engleza de acolo. Intr-un fel, sentimente absolut naturale la o incursiune pe cont propriu. Dar mi-am spus, daca eu reusesc sa ma descurc la oamenii astia atunci chiar sunt bun. Mama m-a invatat sa fiu modest, una peste alta.

In fine, am scapat de stresul meu mai repede decat am crezut vreodata si am reusit sa ma descurc fara nici cel mai mic stres. Am descris asta in partea tehnica a incursiunii care este urmatorul post, pentru ca si este cel mai detaliat si mai fara poze. 

Retrospectiva excursiei:

  1. Tokyo – o zi
  2. Nikko si Tokyo seara
  3. Kamakura si Tokyo
  4. Drumul spre Kyoto
  5. Kyoto 
  6. Inari si Nara
  7. Kyoto
  8. Osaka 
  9. Himeji si Osaka by night

(Click on map for zoom)

continuare…

 

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Pingback: Excursie organizata vs Excursie pe cont propriu | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Japonia – partea tehnica! | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.