Irlanda (3)

irlandZiua a patra a concediului a fost prima zi din Irlanda. Ne-am debarcat la Rosslare si cazarea a fost in Cork. Cazarea in Cork a fost la o ora tarzie undeva pe langa aeroport,  asa ca salut vizite de seara. Din partea hotelului am primit un pahar de vin ca sa putem dormi pe muzica de la nunta care se tinea la restaurant. Noi  am mai adaugat si 2 beri langa vin si am facut un sandwish, ca sa fim siguri ca nu vom avea probleme cu muzica. Aici facem cunostinta cu Smithwick, bere irlandeza, alta decat Guinness pe care inca nu o agream. E, experienta vine cu timpul!

A doua zi – vizita in Cork. Initial am crezut ca au murit toti localnici. Nici tipenie de om pe la 10. Nici rataciti prin oras. Apoi am aflat ca este sarbatoare nationala si este liber si ca oamenii se mai si hodine! Asa ca nu am avut ce vedea ca era inchis. Dupa o biserica pe traseu si o renumita buda in plin centru, unde grupul a petrecut mai mult de o ora, am fost inapoi in autocar spre Blarney. Fiindca nu am dorit darul elecventei la renumita piatra am intrat la shopping la cel mai mare magazin de suveniruri/haine de lana! Scurt timpul aici! Dar benefic! Apoi, chiar daca vremea nu ne-a ajutat, am strabatut si renumitul Ring of Kerry care merita cel putin o zi intreaga. Am avut parte de cele mai frumoase peisaje din intreg concediul. Cred ca asta este o parte din farmecul Irlandei. Seara in Killarney ne-am intalnit prietenii de terasa din sat si ne-a prins ziua urmatoare prin pub-uri. Dupa cateva beri locale am ajuns si la Guinness. Inca nu aveam gustul cultivat, dar era ceva mai bine! Dupa noapte din Killarney, ne-am trezit ceva mai obositi si am oprit la o cafea in Adare. Frumos sat, format din case extrem de vechi. Ghidul aici ne-a lasat chiar numai la o cafea. Aproape fugeam sa vedem casele. Dar a urmat Limerick unde am avut timp sa ne plictisim prima data. Ca de, cine a mai fost a vrut shopping in orasul asta. Asa ca am zacut pe malul raului din localitate unde mai aruncam cate un ochi la castelul de pe malul opus. Seara era programata o vizita la nu stiu ce herghelie de cai din Kildare, dar ghida nu stia ca la ora respectiva era inchis asa ca am vizitat un mall – shoppingul serii. Si cazare pentru urmatoarele 3 zile in Dublin.

In Dublin se studiaza la greu. La Jameson este academie, la Guinness este academie. Chiar daca am stat cam departe de centru, ne-am descurcat. Am petrecut si o seara Irish prin centru, am avut parte si de ghid local, care cred ca a ramas deocheat de fetele noastre.

O zi am petrecut-o in Irlanda de Nord la Belfast, dar voi reveni.

This entry was posted in Concediu, Irlanda. Bookmark the permalink.

2 Responses to Irlanda (3)

  1. Ioana says:

    Wow, asta da tur de forta! Si abia ai ajuns la jumatatea lui :). Superbe fotografiile, mai vrem!

  2. admin says:

    Ceau Ioana, surpriza placuta sa vad ca mai sterge cineva praful pe aici! Intradevar a fost un … tur, dar cu siguranta ca o sa aprofundam unele zone.
    Are si excursia organizata atat avantaje cat si dezavantaje. De aia trebuie sa comparam cum este si pe cont propriu pe la oamenii aia. Zile minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *