Concediu Croatia: Dubrovnik (5)

22.-Oras-Dubrovnik–>urmare

Dupa 7 zile de Muntenegru, am purces la drum spre a doua parte a concediului, planificat in Croatia. O buna parte din drum, cea din Muntenegru, a fost tot pe marginea Golfului Kotor. Cu aceasta ocazie am revazut goflul si de pe uscat, unde cu cateva zile inainte il vizitasem doar de pe apa. Reveneam in Croatia dupa 3 ani, dar acum pentru partea de sud, mai precis pentru coasta Dalmatiei.

Dupa mai mult de 100 de km parcursi de la Sveti Stefan, am cunoscut din nou senzatia de a ti se taia respiratia, in momentul cand am vazut pentru prima data Dubrovnik-ul, undeva la cativa kilometrii de localitate, cocotati pe un munte. Ceva cu adevarat unic! Cred ca ne-am oprit de cateva ori, sa facem poze, pina sa intram in Dubrovnik.

Cunoscut ca “perla Adriaticii”, Dubrovnikul este unul din locurile unde se pot intalni oameni din toate colturile lumii. Orasul iti da niste senzatii cu adevarat frumoase, atat in interior cetatii, pe ziduri cat si pe mare. Am petrecut 3 zile pline in Dubrovnik, si pot spune ca nu am reusit sa strabatem toata cetatea, chiar daca seara de seara eram pe strazile cetatii.

Am avut placerea sa vedem 3 din insulele care inconjoara Dubrovnik-ul, insule care ne-a delectat si incantat cu plajele si golfurile unde ne-am imbaiat.

Orasul Dubrovnik se intinde pe toata culmea care imprejmuieste cetatea. Gazda la care am stat 3 zile era la o distanta de … 400 de scari de cetate. De pe terasa gazdei, urmaream in fiecare noapte si dimineata vasele de croaziera care iti dadeau o senzatie de … gara. Daca noapte cand mergeam la culcare erau 2-3 vase de croaziera  in port, dimineata erau demult plecate si altele noi sosite. Pot sa spun ca am fost cel mai aproape de cel mai mare vas de croaziera vazut in viata mea!

Am ramas cu promisiunea ca o sa revenim cat de curand in aceasta minunata cetate.

continuare–>

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Pingback: Concediu -€“ Croatia: Split & Trogir (6) | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Concediu Muntenegru: Kotor (4) | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.