Grecia – Halkidiki: Kalithea din Kasandra

Chiar daca ordinea este mare – munte, am luat-o invers si dupa fiordurile din Norvegia ne-am scaldat o saptamina, la sfarsit de august, in marea din Grecia. Revenim in Halkidiki dupa 5 ani, pentru o baie adevarata si putin soare sa ne incalzim.

Traseul a fost acelasi ca si data trecuta, adica plecarea din  Sibiu, apoi Craiova, traversare Dunare la Bechet cu bacul, Bulgaria, Kulata si apoi destinatia Halkidiki. Bulgarii au fost mult mai civilizati ca data trecuta si nu a trebuit sa mai dau vreun bacsis la ghiseele din vama sau in alta parte.

Cazarea a fost in Kalithea pe bratul Kasandra, mai precis la Ammos Zeus Hotel. Inainte de a ajunge, am citit niste revie-uri negative la acest hotel. Nu stiam la ce sa ne asteptam. In afara de vana foarte mica, totul a fost in regula. Am avut demipensiune sub forma de bufet. Terasa de la malul marii servea in fiecare seara cocktail-uri Happy Hour: jumate de pret.

De aici am plecat doua zile pe bratul Sythonia, sa ne bucuram de super plajele salbatice de pe brat. 

La intoarcere, la bulgari la feribot chiar ne-au urat: “Drum bun sa aveti”, lucru pe care la noi in vama nu cred ca ai vreo sansa sa il auzi!

This entry was posted in Concediu, Grecia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *