Despre Malta.. intre trecerea anilor!

Timp de citire: aprox. 3 min

Daca te plictisesc povestile, sari la sfarsit unde sunt filmuletele cu Malta. Pentru ceilalti cu ceva timp si chef, continuati…

Deci, a mai fost un gand acum doi ani sa vizitam Malta. Eram prin Sicilia si ne batea gandul sa luam un ferry sa trecem peste mare la maltezi. Timpul a fost destul de strans la acea ora si am renuntat. A venit si Revelionul 2018 si de data asta s-a aprins beculetul: Malta. Este mai cald ca la noi, este cu soare si mare, ce mai, momentul oportun. 

Biletele le-am luat prin agentie, care ne-a asigurat zborul (Wizz Air din Cluj Napoca) si cazarea la Hotel Ramla Bay Resort. Dupa intrebari suplimentare, am avut si transferul aeroport – hotel. L-am cerut, dar nu am apelat la el, ca am decis sa inchiriem masina din aeroport. Asta a fost prima provocare, ca astia circula pe contrasens si au mutat si volanul in dreapta masinii; si schimbatorul in stanga volanului. Mai ca te bate gandul sa conduci cu spatele sa le ai pe toate cum esti obisnuit. In afara ca in giratoriu se intra invers si ca nu eram obisnuit cu prioritatea, nu au prea fost probleme. In afara de o pana de cauciuc, la contactul cu o bordura. In fine, face parte din farmecul locului.

Am ajuns in 31 decembrie, destul de devreme. Hotelul era in nord vest, cam unde este portul pentru trecerea cu ferry intre insulele Maltei, cea principala si insula Gozo; distanta de 25 km se face in mai mult de o ora. Drumurile sunt destul de inguste, pe alocuri mai mult decat rudimentare si foarte aglomerate. Am ajuns cu bine la hotel, iar dupa o pauza/odihna de pranz am plecat spre Valletta, sa bantuim de revelion pe strazile capitalei. 

La Valletta am gasit Park&Ride, parcare care asigura transfer in buricul targului si a fost super, si ieftin si elegant, dar asta dupa ce am gasit intrarea in parcare (dupa vreo 3 incercari esuate).

Au fost in jur de 16 grade in noaptea de revelion, asa ca am putut bantui putin pe strazi. Aglomeratie era ca in zilele de protest #rezist de la noi. Lume cata frunza si iarba. Are farmec vreo ora , hai doua, dar apoi cam trece entuziasmul. Am gasit si o bodega unde am luat ceva de baut si am facut ceva haz de necaz. Toate restaurantele erau cu rezervare. Noi … pas. 

In fine, am terminat frumos seara cu jocurile de artificii. 

A doua zi, adica 1 Ianuarie, de la hotel am facut o plimbare pana in portul de feriboturi, unde am trecut de pe insula principala pe insula Gozo. Era soare, era cald, dar batea un dragut de vant, de sa te ia pe sus. Inainte de imbarcare am tocmit un City Sightseeing Tour si toata ziua am fost “hip on, hip off”. 2-3 destinatii chiar au meritat! Alta varianta nu a fost pentru insula, mai ales ca era 1 ianuarie si cam totul era inchis. Dar am vazut locuri frumoase. 

In urmatoarele doua zile am avut urmatorul program: in 2 ianuarie, Valletta si Sliema, cu plimbare pe faleza si poze de sezon + cina in Valleta, exact in Piata Mare a lor la localul City Lounge. 

In 3 ianuarie am facut tura de sud est a insulei:  Mdina si Marsaxlokk. La ultima destinatie am luat pranzo-cina pe faleza, afara, la un restaurant pescaresc. A fost la pranz temperatura de 19 grade. Parca mai vii de acasa. 

Concluzii, ca sunt binevenite si astea! Merita Malta? Pai … depinde.

Daca ai vazut destule prin Europa si trebuie bifata si Malta, e ok, merita. Daca nu, se poate linistit trece pe “Bucket List” undeva mai jos. Au cateva locatii frumoase, dar … nu exceleaza. Infrastructura nu este una grozava, timpii de deplasare sunt destul de mari in comparatie cu distanta parcursa. (18 km in mai mult de o ora, la ore de varf). 

Merita de ex sa mergi in extrasezon, unde este mai cald ca acasa, unde te poti plimba fara sa fi agasat, unde sa te bucuri de o cafea cu priveliste la mare. Categoric nu as include-o la destinatii de vara. Eu nu am vazut plaje si locuri care sa ma incante pentru vacanta de vara!

No, ca sa iti faci o idee, atasez si doua filmulete din scurtul sejur. 

Mi-ar place sa stiu daca informatiile au fost de vreun ajutor, sau daca au contribuit cu ceva la vreo decizie ulterioara. Daca ai ajuns sa citesti pana aici, iti multumesc pentru rabdare si sper sa mai am sansa sa impartasesc impresii cu tine. Daca cumva filmarile ti-au facut placere si crezi ca te-ar mai putea delecta, da un subscribe la canalul meu de Youtube! 

Zile minunate si concedii frumoase!

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.