Cum am ajuns in Sri Lanka si Maldive

Tocmai ne-am intors din Sri Lanka si Maldive. Am sa schimb putin politica, si inainte de a publica poze si impresii, am hotarat sa incep in alt mod descrierea destinatiei.

Mai jos am incercat sa descriu cam care au fost criteriile si apoi etapele pregatirii excursiei in Sri Lanka si cum de am ales aceasta destinatie. 

Aceasta postare este pentru cei interesati sa isi organizeze singuri excursia sau chiar sa aleaga aceeasi destinatie ca noi. Daca nu faci parte din aceasta categorie, ca sa nu te plictisesti, treci la partea artistica a calatoriei. (Poti sa te abonezi la Newsletter pt a primi informatii despre noile postari) .

In toamna, adica in fiecare toamna, se lanseaza ofertele pentru zborurile oferite de Qatar Airways. Toamna 2016 nu a facut exceptie asa ca am primit oferta pe newsletter. Dupa care am notam cele mai avantajoase preturi si am incercat, in cel mai scurt timp posibil sa alegem destinatia. De data asta, unul din cele mai avantajoase preturi a fost pentru Sri Lanka. Foarte aproape a fost si zborul in Maldive. Ambele au fost in jurul pretului de 500 de euro cu retur de persoana. Inca o oferta foarte buna a fost pentru Zanzibar. Suna bine Zanzibarul asta, dar nu a fost sa fie de data asta. Rapid, deschidem google maps sa vedem pe unde se situeaza destinatiile astea!

Dupa ce am vazut ce destinatii sunt la ofera am studiat site-ul MAE. Este foarte important pentru linistea noastra si pentru conditiile de intrare. Adica asa vedem daca se merge in liniste si pace, daca sunt ceva conflicte in zona si cel mai important, daca avem nevoie de viza.

Pentru SRI Lanka: http://www.mae.ro/node/3748

site-ul pentru obtinerea vizei: http://www.eta.gov.lk/

Dupa colectarea informatiilor necesare de pe site-ul MAE, eu personal trimit instiintare despre vizita mea ambasadelor care acopera regiunea unde ma aflu. Pentru Sri Lanka nu este  Ambasada, asa ca trimit la cea din India. Adresa de email este embrom@airtelmail.in obtinuta de pe site-ul http://newdelhi.mae.ro/contact

De aici imi notez si numerele de urgenta, in caz de ceva. 

Sfaturi si avertismentele sunt colectate de pe pe site-ul mae.ro:

  • Au fost cazuri de turiști străini arestați pentru faptul că au efectuat fotografii în care erau poziționați cu spatele la statuia lui Lord Buddha.
  • Nu se recomandă cetățenilor români să conducă autoturisme în Sri Lanka. În caz de accident, indiferent de împrejurările producerii acestuia, cetățeanul străin este declarat vinovat
  • incheierea asigurarilor de sanatate si de viata
  • asigurări medicale de călătorie valabilă

Tot de aici obtin si informatiile despre alertele medicale. De ex:

  • Pentru calmarea durerilor cauzate de febra Dengue se recomandă să fie folosit numai paracetamolul, fiind interzis să se facă tratament cu aspirină, brufen și alte medicamente, care nu sunt recomandate de medic. 

Deci: pentru Sri Lanka obtinem viza “On Arrival”, deci nu este stres, pentru Maldive nu avem nevoie.

Pasul urmator: deschidem TripAdvisor si caut “10 Reasons to visit Sri Lanka”. Si am gasit foarte multe motive sa vizitam Sri Lanta. Pentru Maldive a fost mai usor: cauta “Maldive” in google dar la sectiunea “Imagini”. Speechless!

Gata, ne-am hotarat si am achizitionat bilet in felul urmator:

Dus: Bucuresti – Colombo (Sri Lanka) si retur din Male (Maldive) in Bucuresti, ambele via Doha. Intr-un post viitor o sa scriu cum se poate vizita Doha, pentru ca am obtinut toate informatiile necesare.

In acelasi timp am vazut ca sunt mai multe companii care opereaza intre Colombo si Male (Sri Lanka – Maldive). Deci am eliminat stresul cum am putea ajunge din una in alta. Oricum, distanta era de o ora si jumatate de zbor intre ele, asa ca nu ne-am facut probleme. 

Apoi am avut ceva pauza. 

Am facut un plan cate zile ne-ar trebui in Sri Lanka, cate zile ne-ar place in Maldive. Apoi am cautat cazari si preturi. Am decretat ca in Maldive ne ajung 5 nopti, deci 10 in Sri Lanka. Asta pentru ca biletele erau pentru o perioada de 15 nopti. 

Din nou ne intoarcem la TripAdvisor, unde am vazut ceva interesant data trecuta: sunt firme de turism la ei care iti organizeaza tot sejurul, cu transfer, cazari, masina, sofer si intrarile la diferitele atractii. Asa am ajuns sa il cunoastem pe Sameera, unul din baietii care au agentie acolo si caruia i-am cerut un program pentru 10 zile si o cotatie de pret. O luna de zile a fost un ping pong continuu cu emailuri de la unul la altul. Am mai cerut ajustari la program sau modificari de cazare. Pana la urma am batut palma pentru un program oferit de el pentru sejurul nostru in Sri Lanka. Deci, etapa Sri Lanka a fost rezolvata un felul acesta. 

In Maldive, sistemul clasic, Booking.com si ceva review-uri de pe amfostacolo.ro. Din pacate, informatiile au fost putin depasite, lucrurile sunt extrem de dinamice in tara aia. Dar macar aveam o ideea. 

Am rezolvat transferurile, cazarile, programul pe zile, am obtinut informatiile necesare asa ca nu mai prea aveam altceva de facut decat sa asteptam luna februarie pentru a pleca la “Vara”!

Daca am trezit ceva intrebari sau daca sunt neclaritati, lasa un comment si lamurim!

continuare aici…

This entry was posted in Maldive, Sfaturi calatorie, Sri Lanka and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cum am ajuns in Sri Lanka si Maldive

  1. Pingback: Intalnirea cu Sri Lanka | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Zbor Bucuresti – Sri Lanka | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *