1 Mai – Parcul natural Putna – Vrancea

vranceaLa Invitatia prietenilor din Vrancea, Lili si nenea Titi, ajungem sa vizitam Parcul natural Putna – Vrancea – arie protejata in zona Carpatilor de Curbura. Din pacate am ajuns cam vorbind singur. Din stirile furnizare de CJ Vrancea, drumul Targu Secuiesc – Focsani, mai putin 5 km, erau asfaltati. Apoi … aia 5 km era baie de mocirla pentru masina. Am crezut ca nu mai iesim de acolo, mai ales ca o masina mare de lemne a blocat drumul si am ocolit-o prin mocirla. Apoi aprox. 20 km plini de gropi. Si apoi a fost bun drumul, asfaltat frumos, dar curbat de zici ca eram la jaloane! Mai e mult pana departe, cu drumul ala, care zice cineva de acolo ca ar fi fost mai greu decat Transfagarasanul – de construit.

Despre parc, spre rusinea noastra nici nu am stiut de el pana la momentul in care ne-am cazat pe malul raului Putna, la Pensiunea Dana 3 – Lepsa. In imediata apropriere este si cascada Putnei. de la pensiune am facut o drumetie de o dupa amiaza in cheile Tisitei. Cu picnic inclus.

Pensiunea este frumos amenajata, cu o curte mare cu loc de joaca pt copii si ceva amenajari cu pesti pe cursul paraului care traverseaza curtea.

O zi am petrecut-o la Naruja, la clubul de echitatie Caballus. D-nul Marcel a fost instructorul personal a lui Maia, la prima lectie de echitatie, pentru care ii multumim inca odata. Si apoi mancarea la ceaun cu care ne-a rasfatat nenea Titi e de neuitat! Zona frumoasa, cu un muzeu local si o mica salina.

Vremea s-a stricat in a doua parte a zilei dar organizarea complexului a reusit sa compenseze vremea urata. In ultima zi am facut o scurta  plimbare la pastravaria Lepsa o pauza de cafea la un italian din localitatea care si-a deschis un local italian si apoi spre casa, prin doar cei 5 km neasfaltati, noroc ca nu a mai plouat sa facem inca o baie de noroi. Nici drumul de la Targul Secuiesc la Brasov, cel putin prima parte, nu sta deloc bine. Apar niste gauri in carosabil de mai mare dragul. In fine, sa ne bucuram de ce avem si sa mai scadem din pretentii, legat strict de drumuri. In rest, frumoase locuri!

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.