Qatar – transfer prin Doha

A treia oara in Aeroport in Doha si nu am vizitat nimic din taramul acestei tari. Nu de alta, dar ne trebuie viza. Si nu poti sa o iei cu una cu doua.

Dar de data asta am inceput sa ne informam. Am ajuns la informatii in aeroport si am intrebat in ce conditii se poate vizita Doha. Am fost indrumati spre doua ghisee: unul este cel de turism Qatar si cel de-al doilea este City Tour. Ambele sunt in zona centrala de unde se porneste spre terminale. La ambele am intrebat cum putem vizita orasul.

La City tour, daca ai timpul de transfer mai mare de 5 ore, te poti inscrie la unul din cele 4 tururi ale orasului. Sunt niste conditii legate de tur si de orarul de zbor. Adica sa te poti incadra in vizitare si totusi sa prinzi si avionul. Avantajul este ca te plimba 2:30 -2:45 ore si am inteles ca nici nu costa. Oricum nu esti de capul tau. Teoretic ne-am fi incadrat in cele 5 ore de tranzit, dar dupa 18:00 este bezna si am prins si o ploaie torentiala in Doha. Practic am stat la longe.  Ce dezavantaj vad la varianta asta: primul venit primul servit. Deci nu este o chestie super sigura, dar exista varianta pana una alta. In imagine este programul City tour.

Varianta a doua:

toate informatiile le am de la biroul lor turistic, inca nu am reusit sa pun in practica. Deci, se acceseaza siteul www.visitqatar.qa si la sectiunea de vize se poate cere o “Transit Visa” care poate sa fie pe maxim 7 zile. Trebuie prezentat o copie a biletului de avion si o poza si se plateste o suma ceva mai mica de 100 de dolari pentru aceasta viza. Apoi intre cele doua zboruri poti sa petrece ceva zile in Doha. 

Cel de la informatii a mai spus ceva: daca stai mai multe ore intre zboruri, nu faci tranzit, mergi la arrival, prezinti o legitimatie de servici, asta daca ai o meserie credibila si ai si o legitimatie de la acel serviciu (eu nu am, aici ma bazez pe jumatea-mi) si ceri o viza de tranzit. Mi s-a spus ca se cam da, dar nu 100 %. Nu as incerca chiar sa merg ca orbu’ in Braila!

Dar sigur data viitoare o sa incerc un tranzit cu cazare in Doha. O sa revin cu detalii dupa ce o sa pun in practica una din cele de mai sus. 

 

 

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.