Spania: Sevilla, Cadiz, Tarifa, Gibraltar, Marbella, Ronda (4)

urmare de aici…

Inapoi in Spania, cu dorinta clara de a vedea cat mai mult din sudul acestei tari. Incepem cu Sevilla, unde intrarea in oras era blocata de traficul neasteptat de mare. Vedeam in masini multe doamne si domnisoare aranjate si tragem concluzia ca este vreo sarbatoare. Ajungem in sfarsit in centrul orasului, parcam masina, iar din acel moment toate persoanele care erau pe jos mergeau in aceeasi directie. Aflam ca este “Feeria de Abril” – cea mai importanta sarbatoare a lor. Luati de val, ajungem intr-o zona special amenajata de 1.5 km patrati, unde am avut impresia ca suntem cu 200 de ani in urma. Toata lumea imbracata extrem de frumos si de colorat, cu tinute deosebite sarbatoreau impreuna. Noi doar ne-am uitat, deoarece totul era organizat pe familii, caste, grupari cu anumite legaturi samd. A fost deosebit sa putem sa cascam gura la asa ceva. Seara am ajuns si noi sa vedem ce inseamna o corida. Consider ca este degradant ce se intampla cu acei tauri, dar daca ei considera ca asta este distractie atunci eu nu pot sa fiu de acord; in fine, am vazut si noi cu ce se mananca.

Din cauza acestei sarbatori, care ne-a “furat” cu totul, nu am avut timpul necesar sa aprofundam orasul. Am promis ca pe aici o sa revenim.

Dupa innoptarea linga Sevilla, a urmat Cadiz. Frumos oras, frumos pozitionat, frumoase plaje!

Am coborat pana la cel mai sudic punct al continentului, la Tarifa. Aici, cu ajutorul vantului se practica tot felul de sporturi pe apa care necesita forta vantului. Cred ca erau sute de impatimiti de asemenea sporturi in acest loc.

Am reusit sa vedem si Gibraltarul din diferite pozitii si unghiuri. De aici am vazut si Africa, distanta minima este in jur de 11 km.

Ziua am finalizat-o la Marbella, una din statiunile renumite din sudul Spaniei. Statiunea are atat partea de plaja cat si orasul vechi cu stradute inguste dar foarte pitoresti. Am gustat din bucataria mediteraneana, preturi bune si meniuri foarte variate.

Ultima etapa a concediului a fost prin satele albe din sudul Spaniei: Ronda si Setenil de las Bodegas. Ronda este un oras frumos, construit pe o impresionanta stanca. Este in acelasi timp un oras cochet si cu multe atractii turistice. Am reusit sa il luam la pas de pe o parte pe alta a stancii, am trecut renumitul pod si aici am fost si la shopping. Am ajuns si la Setenil de las Bodegas care este un satulet extrem de interesant, construit sub o stanca.

Pana la Valencia am mai inoptat la Granada, unde ne-am fi dorit sa vizitam castelul Alhambra, dar biletele se iau cu saptamini in avans. Bilete de noapte erau doar pentru gradini. Data viitoare ne-am zis!

Cam asta a fost periplul nostru prin peninsula Iberica. Frumoase tari, frumoase locuri, minunati oameni!

Ne-am promis ca unele zone merita aprofundate, asa ca pe … data viitoare!

Gata!

This entry was posted in Concediu, Spania. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *