Concediu: Portugalia (3)

urmare de aici…

Aproape o zi am calatorit de la Madrid la Porto. Am facut un popas la castelul din Escorial, dar a fost o zi foarte rece si nu am putut zabovi prea mult. Spre seara a si plouat, asa ca in Porto am reusit sa ne plimbam in prima seara doar cu umbrela. In centru am gasit un restaurant cochet cu muzica la pian, dar in acelasi timp cu ecran de proiectie pentru meciul de Champions League – semifinala. A doua zi de Porto a fost de plimbare pe faleza si din crama in crama. Pot spune ca Bachus are multi urmasi in acest oras! Legat de crame, ne-am simtit cel mai bine la cele mai retrase si mai indepartate de punctul zero, deoarece erau mai atenti si mai prietenosi. Orasul este un amestec de vechi si nou, de cladiri frumos aranjate si de cladiri parasite si degradate. Ideea este ca dupa 3-4 crame totul este mai frumos!

Dupa Porto a urmat o zi pe Coasta Atlanticului. Am luat la picior plaja de la Nazare, cetatea de la Obidos, Peniche, unde valurile si stancile ofereau un spectacol deosebit. La Cabo de Roca am “atins” cel mai vestic punct al continentului.

Spre seara am ajuns la Lisabona, avand timp sa luam la pas o parte din centrul orasului. Lisabona a fost la pachet cu Sintra, unde o zi intreaga nu este suficienta pentru Palatul National, Castelul Maur, Palatul Pena si Quinta da Regaleira. Inchipuitiva o Sinaia, dar de cateva ori mai mare, cu gradini, castele, parcuri, samd.

Pe alocuri Lisabona se aseamana cu San Francisco. Exemplu sunt tramvaiele care brazdeaza orasul pe dealurile orasului dar si podul peste canal, pod denumit “25 de Abril”.

Dupa Lisabona, urmatoarea destinatie: Albufeira, statiunea lor din sudul tarii, populata de englezi, chiar si la ceas de aprilie. O statiune cocheta, plina de restaurante; aici am cunoscut si 3 romani care lucrau in domeniu. Chiar daca apa a fost foarte rece pentru noi, copii englezilor nu pareau sa fie deranjati de acest aspect. In schimb soarele a fost la el acasa, pricopsindu-ne cu prima arsura de soare pe anul acesta.

Cam atat de prin Portugalia. Concediul l-am continuat in sudul Spaniei.

continuare…

This entry was posted in Concediu, Portugalia. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *