Manastirea si Pestera Polovragi. Cheile Oltetului

A fost weekend. Cu toate ca se anuntau temperaturi cu o singura cifra si chiar ploi, ne-am aventurat sa plecam de acasa. Aveam in plan zona Polovragi. Am aflat de ghioceii din Cheile Oltetului si cam era timpul, ca daca mai amanam mult se treceau. Vremea nu a fost una prielnica, dar ghioceii erau acolo. Mai aveam un motiv de plecat de acasa: de ridicat drona si sa mai filmez cate ceva. Asta era o oportunitate. Pana am ajuns in Cheile Oltetului a inceput si o ploaie din aia mocaneasca. Ne-am limitat doar la cules ghiocei. Am coborat putin in chei si am vizitat si pestera Polovragi. Aici am intalnit unul din cei mai faini ghizi de pe plaiurile mioritice. Doamna Felicia Bantea, muzeograf Ştiinţele Naturii, în cadrul Muzeului Judeţean Gorj, a fost o incantare ca ghid. As dori sa vad cat mai multe locuri cu asa oameni. Mai rar mi-a fost dat sa vad asa pasiune. Multumim doamna draga pentru daruirea d-voastra. 

Pestera, ca lungime este a 5-a din tara, cu galerii de peste 10 km, din care se viziteaza cam 600 de metri. Atractia numarul 1 este colonia de lilieci, care s-au obisnuit cu oamenii si care sunt cel mai accesibil de vazut. Daca nu ai grija te lovesti de ei. 

Pana am iesit din pesterea s-a oprit si ploaia, asa ca am putut face o mica plimbare in chei si cu ocazia asta am reusit sa facem o proba scurta cu drona. Mai mult, am reusit cand am ajuns pe pajistea din jurul manastirii Polovragi. 

Chiar daca a fost frig si vremea a fost mohorata, ziua a fost una plina si am reusit sa bifam inca o zona faina din tara asta. 

Mai jos este un montaj video. Daca va place, poate un like, un subscribe, un share…Mersi si enjoy!

Continuarea:

Cheile Bistritei – Valcea. Manastirea Bistrita si Arnota

 

This entry was posted in Filmare Drona, Muntii nostrii, Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Manastirea si Pestera Polovragi. Cheile Oltetului

  1. Pingback: Cheile Bistritei – Valcea. Manastirea Bistrita si Arnota | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *