Malaysia – Langkawi

langkawiIn Langkawi ajungem dupa o zi de plimbare cu ferry: o ora cu troscoleta, 4 ore cu cu salupa rapida, si apoi  din Lipe, cu un ferry adevarat – malaezian. Daca pana in Lipe ne tineam sa nu ne ia curentii de aer,  ultimul era cu aer conditionat, fotolii samd, dar problema mare a fost ca treceai de la +30 de grade de afara  la 17 inauntru. Super nasuri curgatoare. Dar am vazut un film printre servetele si suflat nasul: Testoasele Ninja. Atat a durat calatoria. In port in Langkawi, dupa ce extragem banii din bancomat, ies singur, maram sa negociez cu taxi. Scoate omul un A4 cu toate destinatiile de pe insula si imi arata ca cei 26 de km pana la hotel costa 46 de lei de-ai lor. Pret standard la toti de acolo. Asa ca ne relaxam ca nu e vorba de teapa si la drum.

Hotelul a fost una din primele alegeri ale calatoriei, pretul pe Booking era cam peste plafoanele noastre, dar cu Eximtur am obtinut un pret bun. Urmau 3 zile de “zacut si de ramat” (adica intins pozitie larva) in nisip plus cocktailuri la happy hour, ca ne-am prins repede cum sta ceasul. Am ales acest hotel si pentru ca cele mai mari atractii ale insulei erau la 2 pasi de hotelul Berjaya Resort: cabina pe munte si satul turistic de la statia cabinei.

Resortul ales a fost un mic rasfat pentru noi. Era imens, dar masinute similare cu cele de golf erau all around si asigurau transportul in toate directiile. In complex erau 5 restaurante cu specificuri care mai de care. Dupa ce la cel chinezesc am inghetat (de la 30 afara la 18 inauntru) ne-am penibilizat si doua seri la rand am fost la cel Thailandez care era suspendat pe mare la vreo 200 m de tarm. Si o mancare buna la astia…. si o priveliste de asfintit!

In complex erau extrem de multe perechi de tineri musulmani, cu “jumatatiile” lor acoperite complet – fetele ninja. La masa infulecau pe sub perdea. La plaja erau complet echipate. Nu stiu cum rezistau la temperaturile alea. Noi in schimb ne-am tarait slapii de la camera din jungla pe plaja, apoi la piscina, la bar, la happy hour la restaurant si apoi din noi intre ele amestecate. Intr-o dimineata am urcat pe munte cu cabina. Vizibilitatea nu a fost prietena noastra dar o idee ne-am facut si noi. Fatucele ale mascate erau cam “albe” la fata cand urcau pe versant, pe semne ca erau la prima urcare, sau cel mai sus fata de inaltimea dunei, dar era distractiv sa vezi cum se incolacesc de sotiiori lor.

Aici am simtit adevarata vara, la + 30 de grade, cu baie si soare si tot tacamul si asta in plina iarna la Romanica. Doamne bine a fost la caldura. Si baie am facut cat cuprinde. Dupa sederea in Langkawi au urmat 2 capitale. Daca ar fi sa refac traseul ar fi cam asa: Bangkok, Phuket – excursii pe mare, Kuala Lumpur (oras), Langkawi – plaja si apoi Singapore. Adica as intercala oras – plaja. Noi am avut 6 zile de apa si apoi 6 zile de oras. Oricum nu a fost ultimul prilej de baie. Dar a fost ultima iesire la mare.

Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published.