La munte in Austria – Grossglockner

O zi intreaga a fost rezervata pentru drumul special Grossglockner (site oficial), drum care este cel mai inalt din Austria. Este un traseu de peste 40 de km, intr-o singura directie, cu foarte multe puncte de belvedere, locuri special amenajate in care se prezinta flora si fauna zonei.

Acest drum are si o extensie catre varful Grossglockner cu altitudinea de 3.798 m care este varful montan cel mai inalt din Austria. Pe versantul de nord-vest se afla ghetarul Pasterze unul dintre cei mai mari ghetari din Alpii Rasariteni. Chiar daca in tara asta nimic nu este gratis, iar vizitarea drumului, de ex, implica cativa zeci de euro pentru a-l vizita, la sfarsit ai un placut sentiment ca totul a decurs frumos si ca fiecare banut a meritat.

 

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Da, în Austria atracțiile turistice necesită taxe de acces/intrare. Cred că,de aceea, sunt atât de bine întreținute. În România,dacă ar fi taxă de acces pentru Transfăgărășan, poate drumul ar fi mai bine întreținut.

  2. Draga Dana,
    multumesc pentru vizita si pentru comentariu. Trebuie sa fiu de acord cu tine. Nu putem avea lucrurile cum ni le dorim doar apeland la bun simt de exemplu sau cerand de la altii sa le faca. Sunt de acord cu taxele atata timp cat la final am sentimentul ca am cheltuit banii cu placere.
    Tocmai ce am revenit din Austria unde am revazut Grossglocknerul si iarasi m-am gandit la partea cu taxe.
    Am in plan sa fac un mic serial cu Austria, pe care sa il postez pe Youtube. Daca crezi ca iti face placere arunca o privire la https://www.youtube.com/user/mihaip74
    Zile minunate si concedii frumoase!

Leave a Reply

Your email address will not be published.