Japonia – Kyoto Day 6 & Tea Ceremony

urmare de aici…

Ultima zi petrecuta in Kyoto. Cred ca si daca ai sta o luna ai descoperi locuri noi si frumoase in orasul Kyoto si in imprejurimile sale. Pana la orele serii, cand ne programasem transferul la Osaka, aveam program plin.

Am inceput ziua cu Honganji Temples. De fapt sunt doua temple impresionante. Nishi Honganji si Higashi Hongaji, situate in centrul orasului. Ca sediu al celor doua fractiuni ale sectei Jodo-Shin, una din cele mai mari secte Budiste din Japonia, aceste doua temple sunt un loc bun pentru ati face o idee despre Budismul Japonez contemporan. 

Nishi Honganji (West Honganji) a fost construit in 1591. Secta asta pe care o reprezinta are peste 10.000 temple in intreaga Japonie. Este inclus in UNESCO. Higashi Honganji (East Honganji) a fost construit la 11 ani dupa primul si doar la cateva strazi departare. Hala principala este considerata cea mai mare structura din lemn din lume. Era, ca am aflat intre timp ca spanioli le-a detronat titlul, cu a sa Metropol Parasol din Sevilla. 

Ajungem apoi la Heian Temple. Este un templu relativ recent construit, in 1895. Are o gradina foarte frumoasa dotata cu niste ciresti care infloresc mai tarziu decat ceilalti, facand atractiva gradina la finalul infloririi ciresilor. 

De la Templu Heian, pornim incet spre Chionin Temple. Acesta este un alt templu master pentru o Jodo  sect – secta din marea religie Budista. Este una din cele mai populare din Japonia. Ce am vazut interesant la acest templu: este in renovare si pur si simplu au construit o hala in jurul sau, adica l-au inchis si s-au apucat de lucru. Noi l-am vazut desfacut ca un puzzle. 

Finalizam cu templele in Kyoto si ne apucam de lucruri serioase. 

Am aflat si noi, de ceremonia ceaiului. De fapt stiam de ceremonia ceaiului, dar nu stiam ca putem participa. Dupa ce am cautat toate serviciile de genul asta din oras, si am gasit doua locatii in care puteam participa, am aflat ca la noi la hotel se ofera, bineinteles contra cost, ceremonia ceaiului. Si asta in timp ce esti imbracat in portul japonez, adica eu ca un samurai si jumatatea ca o gheisa. Dupa ce ne-am gandit de 1.5 ori, am decis, ca cel putin ce este in mana nu este minciuna si ca mai bine  sa o facem decat sa ne para rau ca nu am fost. Am fost doar noi 2, nu ca in alte locuri unde erau 10-12 si am stat cam 2 ore, unde am avut timp sa aflam mult mai multe despre traditiile lor, sau cum se pierd ele, ca peste tot in lumea asta, cum sunt tinerii, ca viata care o petrec versus cei mai in varsta, si multe alte lucruri interesante. Mizuki a fost cea care ne-a initiat in ceremonia ceaiului. Vorbea o engleza super, am aflat ulterior ca a studiat in USA vreo 2 ani. Am plecat dupa ce ne-am imbratisat! A fost momentul maxim emotional al calatoriei noastre. 

Dupa ceremonie, am luat bagajele si la gara.

Continuare Osaka…

 

This entry was posted in Asia, Concediu, Japonia and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Japonia – Kyoto Day 6 & Tea Ceremony

  1. Pingback: Japonia – Osaka | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *