Japonia – Arashiyama & Himeji

urmare de aici…

O alta zi, dar de data hotaram sa iesim iarasi din Kyoto. Primul obiectiv al zilei a fost la Arashiyama. Este un district turistic la periferia orasului Kyoto, in partea de vest. Este in particular populara cand infloresc ciresii si toamna cand se coloreaza padurea. 

Renumit este podul “Togetsukyo Bridge” – una din atractiile principale. In orasel sunt multe magazine si restaurante. Aici am vazut singurul magazin care iti personaliza betele pentru mancare. Opera de arta era acel magazin! 

Am inceput vizita cu Tenryuji Temple, unul din primele 5 temple Zen din Kyoto. Este si cel mai mare din Arashiyama. Cel mai impresionant la acest templu este gradina, tot japoneza si ea.

Am ales iesirea din templu care da spre padurea de bambus. Pe langa ca aici era o mare de oameni, care se plimbau prin singura alee din padurea de mambus, mai mergeau si cu taxiurile pe acolo. Ce am vazut popular in aceasta localitate, erau acele mici trasuri trase de cate un tip “very fit”. Asa ca poti vizita padurea de bambus in orice forma iti doresti. Am luat putin la pas orasul si apoi ne-am indreptat spre gara ca sa prindem Shinkansenul din Kyoto spre Himeji.

Am inclus Himeji in programul nostru pentru a vedea cel mai faimos si mai tare castel din Japonia. Este considerat cel mai frumos castel feudal al Japoniei. Este atat comoara nationala cat si in parimoniul UNESCO. Este un castel spectaculos prin marimea sa impresionanta, frumusetea sa si prin felul cum a fost conservat. Spre deosebire de alte castele, nu a fost distrus de razboi, foc sau cutremur. Este unul din cele 12 castele originale ale Japoniei. Prima linie de fortificatie a fost construita in sec 15 si a ajuns la forma prezenta in 1609. A intrat intr-un proces de restaurare si a fost deschis publicului in Martie 2015. In interior, am urcat 7 etaje, toate pe scari din lemn, care erau din ce in ce mai inguste cu cat ne apropiam de etajul superior unde este si un mic shrine – altar. De aici se poate vedea in 4 directii curtea castelului si zona orasului. Acoperisul are ca ornamente niste forme de peste, cica astea ar proteja castelul de foc.

Am ajuns cu trenul glont intr-o ora iar din gara se vede castelul. Am prins o zi superba si am stat pana la inchidere. Am reusit sa vizitam si cladirile anexe. 

Odata cu inserarea, am plecat inapoi spre Kyoto, unde ne programasem cina la un restaurant, unde stateai pe scaun si o banda transportoare iti servea tot felul de sushi! Aici am stat cam 30 de minute sa reusim sa prindem loc. Este coada permanenta. 

Continuare…

This entry was posted in Asia, Concediu, Japonia and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Japonia – Arashiyama & Himeji

  1. Pingback: Japonia – Kyoto Day 6 & Tea Ceremony | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *