Grecia – Halkidiki: Nea Plagia & Sithonia

Dupa cateva zile de Lefkada (informatii Lefkada)  urmeaza cateva zile de Halkidiki.

Halkidiki ramane destinatia noastra de suflet. Oricand este varianta noastra de backup pentru sezonul estival. Si daca am merge tot in acest loc in Grecia si nu cred ca vom avea vreodata vreo problema. Acum ca Maia a crescut, am renuntat deocamdata la ofertele all inclusive si am incercat o incursiune gen pensiune si masa servita pe terase. La ora la care scriu aceste randuri pot sa confirm ca a fost o varianta de concediu in care ne-am descurcat foarte bine. Am incercat mult mai multe locuri de mancat, terase de-ale lor, localuri cu pozitie foarte buna fata de mare, am incercat odata si un fast food de-al lor cu suflaki si gyros. A fost anul in care nu prea am avut zi in Grecia fara fructe de mare. 

Sincer sa fiu nu stiu daca am facut o economie considerabila fata de all inclusive. Daca stai sa aduni toate zilele cu doua mese + bauturile de la fiecare masa + cazarile + inghetatele, fructele, berea si cafeaua de peste zi nu stiu daca deal-ul este unul de departe castigator. Chestia este ca in felul acesta testezi mai multe locuri, nu mai esti legat de un singur local, vezi mai multe, esti mai dinamic si mai fit la sfarsit. Nu mai mananci cat poti duce. Asta cred ca pana la urma a fost cel mai mare castig pentru noi, ca all inclusive-ul asta e foarte tricky!

Am ales cazare in Nea Plagia, asta in amintirea frumoasa din Nea Flogita. Locatia a fost cu de toate. Cazare pe plaja, la pensiunea Kochyli Fish Tavern. Aveau oamenii un restaurant de pește intre pensiune si plaja. Am avut discount 20% daca serveam masa la ei. Specific ca intre 60-75% din clienti erau greci, asta la spusele proprietarului. Oameni de nota 10 la aceasta pensiune. 

Eram pozitionati mai la margine fata de zona turistica, fapt pentru noi care s-a tradus in mai putina harmalaie si nebunie. Astea le-am gasit spre Nea Flogita, unde distractia era in toi. Erau baruri cu de toate, muzica, fetițe, lounge-uri, ce mai, viata pe vatrai!

Apa era calda in mare, nisip, sezlonguri de la pensiune… nu ne-a lipsit nimic intr-un fel, dar cumva la locul asta ii lipsea ceva. Era ca prea ca la marea noastra. Nu tu munte, nu tu snorkeling si mai stiam noi despre marea din Grecia. Asa ca ne-am mobilizat si doua zile le-am petrecut pe Sithonia.  O zi intreaga am petrecut-o pe barcuta Vourvourou. Am avut barcuta noastra sa bantuim insulitele si golfurile din jur. Ce suuupeeer!

Fiindca nu eram legati de nimic la pensiune am pornit incursiunea pe Sithonia si am luat plajele din est la rand: Porto Paradiso, Rodia Beach Bar, Manassu Beach Bar and Restaurantsi Orange Beach. Cel mai relaxant a fost la Manassu. Plaja extrem de larga si lunga, pomi pentru umbra si perne pentru relaxare, mancare buna, muzica la fel ce mai, atmosfera de vacanta. Si asta era Grecia pe care o cautam.

Baia din mare cu cele mai multe stele a fost la Orange Beach. Totul era ca un bazin imens. Apa de aici era cu nisip alb si foarte limpede. Nu avea plaja propriuzisa, dar nu ne-am scos nimic din apa pana nu a asfintit si soarele. Aici am vazut si bancuri de pesti zburatori. Este mai salbatica plaja dar nici o alta plaja nu o bate la apa. 

Drumul spre casa a fost prin Macedonia, Serbia, intrare pe la Naidas si traseul in tara ca cel descris la dus in Lefkada. Am ajuns intr-o zi fara nici o problema. Si am ramas si cu gandul la marea din Grecia. 

 

This entry was posted in Grecia and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *