Delta Dunarii

delta-22Una din cele mai renumite zone ale Romanicii noastre a ramas doar un vis frumos pentru mine. Pana anul asta! Chiar daca am vazut Tulcea in trecut si speram ca macar o zi sa reusesc “marea cu degetul” nu a fost sa fie. La inceput de an imi zic: anul asta, neaparat Delta Dunarii, programat undeva prin august. Iau perechile de prieteni la rand: apoi atunci am nunta, sau intalnirea de ’tispe ani sau nu am chef sau o sa mor de tantari si cate si mai cate motive, unul mai tare ca altul. Dar pana la urma in decurs de 10 minute am rezolvat cu Lili si cu nea’ Titi si am si platit avansul. Asta pe drumul de intoarcere Bucuresti – Sibiu. Era sfarsit de ianuarie. Si apoi da-i cu asteptatul. Si iaca numa ce in calendar apare August iar din 6 incepe sejurului nostru. Am avut la pachet preluarea din Tulcea, toate excursiile prin delta timp de 4 nopti/5 zile, 3 mese si povestile de prin partea locului. A fost prima data cand am ales asa ceva la noi, adica pachet all inclusive pe plaiurile mioritice si a fost de-a dreptul super alegere. Recomand oricarui doritor serviciile descoperadeltadunarii.ro. Tin sa se stie despre ei pentru ca au fost extrem de seriosi si programul a fost intocmai cu cel “tocmit”. Cinste lor.

Sejurul a cuprins transferul dus si intors, pe canale, cu salupa de 16 persoane, la Mila 23. O zi de canale, o zi plimbare la Letea cu tot pachetul de acolo: padurea Letea, ceva cai de le ziceau salbatici, dunele de nisip, mancare traditionala in Letea, o zi Sulina si baie la mare.

La Letea m-a impresionat in ordinea asta:

  • soferul de pe salupa pt ca ne-a scos dintr-un canal cu apa cam cat intr-un lighean
  • mancarea din curtea lui tanti Letea care reusea sa adape zeci de grupuri cu mancare autentica din gospodaria ei
  • masinile de teren hand made – locale. Adaptare si imaginatie. Noroc ca nu are RAR-ul drum pe acolo.
  • semnalul la telefon: eram pe retea din Ucraina

Nu m-au impresionat calutii aia salbatici. Cam tras de par. In fine, le-am facut o poza, oricum s-or numi ei. Dunele alea de nisip iarasi cam … fortate. Dar… am avut program si asta a fost de apreciat.

Tantarii erau prezenti la asfintit. La 8:30 aterizau cateva sute de tantari, ne spreiam cu Autan la greu, si asteptam cam o ora sa dispara. Eu personal am ramas “nesupt” de tantari. De treaba baietii: aterizau pe mana, miroseau Autanul si plecau. Dupa 10 seara puteam sta in curte linistiti ca nu mai era picior/trompa de tantar.

Frumos loc, departe de lumea dezlantuita! Nu tu manele, nu tu cocalari, o liniste prin locurile alea de necrezut! Sa ai cateva zile fara claxoane, drumuri aglomerate si agitatie cotidiana! Asta a facut totii banii! Si apoi peste se mananca cam cum zicea Bubba de Shrimps in Forrest Gump: fiert, prajit, la tava, la cuptor, la protap, in ciorba, chiftelute, saramura etc!

E, chiar daca am mers la pomul laudat, este un loc binecuvantat. Si firma care ne-a oferit sejurul a fost la inaltimea locului. Mai ca mi-as face un abonament anual de Delta. Chiar, oare ce ma opreste?

Daca ti-a placut postarea poate iti place si:

Gura Portitei – Sejur si Impresii

 

Bookmark the permalink.

5 Comments

  1. Pingback: Gura Portitei | Mihai Popa's Blog

  2. Pingback: Incursiune in Delta Dunarii (Video) | Mihai Popa's Blog

  3. Mă bucur că la tine a funcționat soluția Autan. Din păcate, aceasta nu funcționează cu ph-ul tuturor persoanelor, sau cel puțin la mine nu.

    În rest, Delta este superbă, nici șapte zile și șapte nopți nu ne-ar ajunge să povestim pe marginea ei.

  4. Nu am stiut ca nu e potrivit pentru toti. Inseamna ca trebuie sa fiu bucuros!
    Am mai postat pe canalul de YouTube vacanta petrecuta in vara in Delta. Daca crezi ca iti face placere te invit sa vezi:

    Zile minunate.

  5. Anul asta am descoperit si eu Delta tot cu un pachet all inclusive la o pensiune din Mila 23. Superba organizare si superbe excursiile organizare. Delta e frumoasa si unica din toate punctele de vedere. M-am regasit mult in acest articol si las si linkul catre povestea mea https://beachingtravel.ro/mila-23-delta-dunarii/

Leave a Reply

Your email address will not be published.