Egypt: Cairo (3)

DSC07729

Ultima parte a concediul din Egipt a fost dedicat pentru Cairo. Am stat si noi cu ochii pironiti si gurile cascate la Piramide. Mai ales ca totul se intimpla acum cateva mii de ani! Sfinxul ne astepta de vreo 3 anisori. In sfarsit ne-am cunoscut!

In trei zile de Cairo, am vizitat multe zone, si mai rau famate si mai dichisite, zone vechi si zone noi. New Cairo se bate de la egal la egal cu orice capitala europeana.

Interesant este ca ai impresia ca in traficul lor pare sa nu existe reguli. Semafoarele sunt doar de design, cred. Am inteles ca reguli exista, dar nu se stie pentru cine. Se intampla de cateva ori sa iti tii respiratia din cauza pietonilor sau soferilor. Oricum, o experienta unica.

De vizitat musai si Muzeul de Egiptologie. Din pacate in muzeu nu este permis sa fotografiezi. Nu peste mult timp muzeul se va muta undeva linga piramide, deoarece spatiul actual este mai mult decat insuficient pentru cele 120 mii piese din muzeu (sursa:wikipedia), unele din ele stau in magazie. De asemenea foarte frumoasa este si Moscheea Muhamad Ali.

This entry was posted in Concediu, Egipt and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *