Concediu Austria – St Johann in Tirol (1)

Eeee vara! Eeeee Austria. Pai se poate sa nu vedem noi muntele din Austria in plina vara? Nuuuu. Multi ne intreaba ce naiba facem vara in Austria. La multi le raspundem: o gramada! Dumetii, baie, bicicleta, aer, locuri de joaca, animale, lacuri, si cate si mai cate. Ziua 3-a o incepem in localitate. In spatele pensiunii noastre trona cu mandrie Kitzbuheler Horn – varful Kitzbuheler. Urcarea la el se facea din doua localitati: una de unde eram noi, ceea ce am si ales pentru ziua asta. Cealalta urcare este din Obendorf in Tirol. Deci luam cabina si sus! Mergem la punctul terminus al cabinei. Deja facem cunostinta cu zona de sus. Asta asteptam cam de anul trecut. Inca era racoare de dimineata, asa ca am incercat atractiile din locul de joaca special amenajat pentru copii. De aici se poate lua un fel de tricicleta cu care se coboara pana in sat. Din pacate era doar de o persoana, asa ca nu puteam cobora cu Maia. Si nici ea singura. Dar aici am reusit sa facem o drumetie spre varful Kitzbuheler. Pe drum am vazut familii care erau cu instructori si care faceau catarari de la cel mai mare la cel mai mic. Coborarea de aici a fost pe jos. Am mai avut o oprire la o cabana intermediara unde am servit un desert local. Era si un parc pentru catarari, dar din pacate pt Maia, toti erau cu grupuri. Am improvizat noi ceva pe marginea lacului. 

Ajungem jos, luam masina si ne deplasam la canionul Grießbach Klamm. Este undeva langa localitatea Inerwald. Am parcat masina la hotel Larchenhoh, hotel de 5* dotat cu partie privata de ski pentru oaspeti. Vara au tot felul de terenuri si atractii pentru cei cazati. Au magazin propriu cu articole sportive + atelier de reglat echipamentele sportive. Atentia la detaliu. In fine, ne stergem la gura si pornim spre canion.

Plimbarea prin canion are doua variante: scurta si lunga. Am ales-o pe cea scurta de o ora si jumatate. 

La intoarcea spre masina, am ratacit poteca si a trebuit sa intram prin complexul hotelului sa ajungem la parcare. Asa am vazut cum se rasfata unii. Mi-a fost jena sa le fac niste poze dar erau de invidiat!

Ziua 4. Ziua programata pe ghetar. Ne-am dorit sa vedem ghetarul de la Kaprun si vara, ca iarna l-am vazut de cateva ori si am inghetat. Acum vroiam sa vad zapada imbracat cu haine de vara sa pot intelege ceva. Cea mai mare parte a zilei a fost super, cu soare si chiar placuta. Exact cand am plecat spre cabina sa coboram, a inceput o ploaie torentiala, dar care nu ne-a suparat cu nimic. Pe ghetar am facut o plimbare prin zapada, ne-am dat cu sania, am servit pranzul la restaurantul Kitzsteinhorn aflat la 3029 m, cel mai inalt din landul Salzburg. Ce am vazut pentru prima data la Kaprun: sute de musulmani. Am vazut femeile ninja dandu-se pe sanie cu plozii lor. Unele erau la soare, dar nu stiu ce anume se expunea …

Oricum, sa te dai in iulie cu sania este o treaba. Unii practicau skiul. Ce era interesant era ca au acoperit ghetarul cu folie alba sa nu se mai topeasca. Panorama de sus este super. Se vede super lacul de la Zell am See.

Am plecat de pe ghetar cand era ploaia la apogeu. Ne gandeam ca e bine ca ne-am ales si cu atat, asta ca si consolare. Dar departandu-ne de ghetar, ploaia era tot mai rara iar la un moment dar a incetat si … eram din nou in carti! La Kaprun este un renumit canion: Sigmund-Thun Klamm. Doua lucruri sunt impresionante. Unul, ce a putut sa sape un rau in stanca, pe asa o lungime de mare, si doi, lungimea pontonului amenajat de pe care se viziteaza canionul. Vrema a fost una rece, dar asta a fost motivul pentru care canionul ne-a oferit aproape un tur privat. Intoarcerea din canion a fost pe deasupra astfel incat se putea admira de sus “lucratura” – ponton din canion. In felul  acesta putem spune ca am incheiat ziua cu toate obiectivele bifate. Din pacate a fost ziua in care nu am mai ajuns la piscina, dar a fost singura data cand am ratat-o. Oricum am incheiat ziua in sat la o inghetata. 

continuare aici…

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Concediu Austria – St Johann in Tirol (2) | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.