Asia – Thailanda, Malaysia, Singapore: Introducere (1)

asia_iconCica… unde l-au trimis pe majordomul Edgar? In Timbuktu, la capatul pamantului! Cam asa suna pentru noi Thailanda, Malaysia si Singapore nu cu foarte mult timp in urma! Dar a venit ziua in care am pus mana pe harta, am invartit globul si am vazut ca este doar intr-o alta parte a planetei! Apoi, din aproape in aproape am vazut ca toate cele 3 sunt tari vecine. Si apoi ca exista si un tren care le strabate pe toate si din care poti cobora in diverse puncte de interes pana la destinatia finala. Si ca este iefin si confortabil. Apoi toate aceste informatii au fost puse la naftalina pentru vreo 2-3 ani. Anul trecut, imediat dupa UK, am inceput sa ne gandim la urmatoarea destinatie. Si am scos de la naftalina informatiile de mai sus. Si am inceput sa creionam, sa trasam, sa calculam. Agentia am exclus-o din start. Prea multe bude erau de vizitat si prea mult timp petrecut prin preajma lor. Si nu eram interesati de shopping. Punct. Asa ca am inceput sa ne gandim la organizare pe cont propriu. Si incetul cu incetul am avut prima schita, dupa ce am consultat bloguri cu alti temerari in ale Asiei pe cont propriu. Am inceput sa prindem curaj, si am facut si primul pas: am cumparat biletele de avion cu Qatar, in octombrie pentru sfarsit de ianuarie, inceput februarie: Bucuresti – Bagkok via Doha, iar returul din Singapore – Bucuresti via Doha. Pret bun la Qatar si  zbor de 5*.

Traseul final a fost definitivat astfel:

1. Thailanda: aterizare la Bangkok, 3 nopti cazare, apoi Phuket, 3 nopti cazare

2. Malaesya: 3 nopti Langkawi, 3 nopti Kuala Lumpur.

3. Singapore: 2 nopti in Singapore, dar plecarea a fost in cursul celei de a 3 nopti, asa ca am avut 3 zile si aici.

asia

Dupa ce am avut definitivat traseul am inceput sa rezolvam cazarile. Bangkok si Lankawi au fost rezolvate prin agentia Eximtur. Asta pentru ca sa avem ceva sigur la aterizare, ca prima destinatie, si in Langkawi, am vrut special Berjaya Langkawi Resort, care pe Booking era mai scump. Restul au fost rezervate prin Booking la preturi rezonabile. Cazarile – done!

Au ramas transferurile. Bangkok – Phuket. Trenul facea o noapte. Am cautat zboruri lowcost si am rezervat dupa cum urmeaza: Bangkok – Phuket: 134 USD pt 2 persoane, Langkawi – Kuala Lumpur 51 USD, 2 persoane si Kuala Lumpur – Singapore – 76 USD tot pt 2 persoane. Toate cu Air Asia. Singurul transfer nerezovat a fost intre Phuket si Langkawi, dar pana la urma am fost cu un ferry, prilej cu care am vazut o parte din insulele Thailandei. Detalii la vremea lor. Ferry a fost 160 de euro amandoi. A fost excursie prin 5 insule, iesirea din Thailanda a fost pe Insula Lipe si apoi transfer cu ferry malaezian in Lagkawi. Si uite asa, nici urma de trenul initial. Stim ca este ieftin si comod si se poate dormi in el, dar nu a fost sa fie de data asta.

Acum sa ne luam pe rand…. (to be continued)

Bookmark the permalink.

One Comment

  1. Pingback: Excursie organizata vs Excursie pe cont propriu | Mihai Popa's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.